Travbanechef Jan Quicklund informerar v. 14

EN olycka kommer sällan ensam, ofta är de tre… Att skapa en bra och progressiv organisation är inte lätt. Vi har under lång tid byggt upp verksamheten med trogen och duktig personal. Vi har över tid haft väldigt låg personalomsättning och det är oftast bra. Ibland behöver man dock nytt blod och nya krafter och ibland blir man tvingad till förändring då någon väljer att gå vidare till annat arbete. Andreas som anläggningschef har blivit erbjuden nytt jobb och nu även marknadschef Susanne. Vi önskar två duktiga medarbetare lycka till!


Vi ser nu över hela organisationen, både på längden och på tvären. Hur vi ska hantera det får tiden utvisa. Jag har för avsikt att ha en lösning för anläggningsgruppen inom någon vecka, hur det blir vill jag i dagsläget inte redogöra för men vi tittar brett och på olika lösningar. Marknadsfunktionen är mer omfattande än vad många vet och känner till; Sälja lopp och travdagar, sälja skyltar och reklam, sköta hemsida, travprogram, information, FB och Instagram, biljetter och erbjudanden i Tickster-systemet, bokningar och uthyrning samt service av gästande företag och organisationer samt ansvara för andra event såsom tjejkvällar, familjedagar, loppis mm.

…och nu till det tredje som inte är så muntert… Som många känner till har vi, av och till, oväntade besök på stallbacken. Vi har vid flera tillfällen haft besök av en kvinna som inte ska vara här. Ser ni henne är det bara att ringa polisen. Dessa är väl insatta i problemet. Jag har i detta sammanhang fått frågan om vi får låsa stall. Vi hade för ca: 15 år sedan detta under utredning och då var svaret nej. Nu har jag gjort en ny förfrågan till Svensk Travsport, Räddningstjänst, DV och Jordbruksverket. Bra svar från några men lite luddigt från andra. Men min tolkning är att detta tillåts om vi har gemensamma rutiner på banan. Följande gäller; Den av er som vill låsa sitt stall ska kontakta mig för att få instruktioner. Det viktiga är att vi som hyresvärd har tillgång och möjlighet att komma in om något oförutsett inträffar.

Code Of Conduct:
Nu finns det ett nytt justerat direktiv för alla aktiva, anställda och övriga som på olika sätt är engagerade i travsporten; Code Of Condukt. Mer om detta kan ni läsa på Svensk Travsports hemsida. Min sammanfattning är TRAV; Tillit-Respekt-Ansvar-Vilja. Om vi alla hjälper till så kan vi ytterligare förbättra vår travsport.

Grattis till segern 21/3:
Alviano och Tamara Skutnabb                                  Ägare A Henriksson & C Vilhelmsson och tränare K Söderlund

Travtävlingar 5/4:
Åter bra anmält av ”hemmalaget” som kommer till start med hela 59 hästar. Vi håller tummarna och önskar alla lycka till!

Övrigt:
Kostnaderna ökar och det gäller även för oss, Jämtlands Travsällskap. Från och med den 1 maj går strö-priserna upp med hela 21kr/bal., vilket innebär att vi också måste justera priserna.
Öppettider och datum för provlopp, tiden fram till JSP läggs ut senast onsdag 5/4.
Som ni alla känner till, men som påminnelse, kör vi (Arne) numera ut spån på onsdagar.

Almanackan:
5/4                      Lunchtrav kl.1220
6-7/4                   Spiltas Restaurang är stängt
15/4                    Ponnytrav
18/4                    Anmälan till lunchtrav den 24/4
19/4                    Årsstämma Jämtlands Travsällskap kl.1830
24/4                    Lunchtrav kl.1220
28/4                    Anmälan till Lunchtrav den 5/5

/JQ

Publicerad onsdag 5 april 2023.