Topp 3 – Vecka 15 (t o m 16/4)

Lugnare vecka efter den hektiska påskhelgen. Glamour Merci enda Jämt-vinnaren. Det femåriga stoet slog till direkt i debuten!


1 – Debutvinnare på Dannero

Glamour Merci har haft en knepig inledning på tävlingskarriären med många mycket krångel och stort besvär. Femåringen kom till Tamara Skutnabb i december månad och där tycks bitarna börja falla på plats. Via kval 21/3 var det så dags för debut vid Danneros breddloppstävlingar 16/4. En debut som till stor glädje började på alla bästa sätt med seger på 20,5/2140 i lämplig omgivning. Glamour Merci kördes för tät men fick svar, gled ner bakom ledaren en bit men åter utvändigt ut på sista långsidan. Inne på upploppet kopplades ett säkert segergrepp och Glamour Merci stack undan på bra sätt sista biten.

Foto: GirlPower HB.

2 – Duktiga tvåor

Hedershästen Alviano åter mycket bra, även om det nu blev första förlusten tillsammans med Tamara Skutnabb. Paret hade ju tidigare tre raka tillsammans men i Bollnäs 13/4 sprang man på övermakten. 12-årige kämpen Alviano var utan chans att hota vinnaren (Imakemyjokes) som helt enkelt var för bra, men fullföljde som vanligt fint där bakom till andraplatsen på 16,1/2140a värd 12 500 kronor. Simb Zacky för övrigt fyra i samma lopp.

Positiv tvåa även Fjasko efter galoppen i årsdebuten. Även han i Bollnäs 13/4 där Magnus A Djuse körde i ett Dubbelcupsförsök. Öppnade bra men släppte direkt till favoriten Stormyrans Erkki för att lifta med i rygg på ledaren. Ut ett spår i sista sväng och spurtade sedan bra men utan chans hinna ifatt vinnaren som ryckte undan i början av upploppet. Fina 25 000 var den andraplatsen värd.

Svante Bergqvists Orr Eld långspurtade urstarkt till andraplats bakom Jan-Olof Johansson-körde Backes Filur, som är klart bra för klassen. En vass prestation och känslan är definitivt att Orr Eld spräcker nollan inom kort.

3 – Halvdussin på pallen

Vi noterar ytterligare sex pallplaceringar under veckan. Tomas B Nilsson tog även med sig M.T.Tatanka till Bollnäs. Även hon kördes av Magnus A Djuse. Inledde med 20 meters tillägg i ett litet men starkt treåringsfält. Man radade upp sig på innerspår, M.T.Tatanka som femma i ledet men sedan ut i tredje ytter varvet från mål. Spurtade åter bra som trea på 16,5/2160 vilket belönades med 15 000 kronor. Ännu segerlös efter fyra starter men heller inte sämre än fyra och har redan dragit 66 250 kronor.

Arild Eggen spände bågen och reste till Solvalla med H.P.Roadrunner för start i ett amatörlopp under söndagen. Sexåringen är startsnabb och fick tredje inner i en 10-öppning första femhundra. Kom sedan fram ett hack drygt 500 kvar och höll farten fint som trea på dugliga 13,2/1640a. En tredjeplats som belönades med 17 000 kronor.

V.Viking är fortsatt bra igång. Nu stark upphämtning efter galopp då han försökte pressa sig till tät efter 600-700 meter. Tappade mycket och aldrig med chans att utmana, men höll som vanligt farten fint till slut. Därutöver räknar vi in de två treorna Quicksand och Summer Wind Ås från Danneros breddloppsdag, samt Wings of Fire som blev trea på Momarken 10/4.

Nästa gång;

Familjen Hafstads snygging Ellbert blev trea i debuten och gjorde nu sin andra start på Bergsåker 11/4. På väg att gå i rejäl närkamp med tidiga kulltoppen Monster Mohaikan då han oturligt galopperade 100 kvar och blev diskad. Vinnaren noterade en bit under 1,29 sista 500 och då hade Ellbert plockat några längder genom sista sväng… Kriteriehopp?

//BOM

Publicerad måndag 17 april 2023.