Tre ponnysegrar på Solänget

På söndagen körde Solänget ponnytrav och det blev tre Östersundstränade segrar.


På söndagen avgjordes den tredje och sista heldagen på Solänget med bland annat Silverörnen för Kategori A & B. I gassande sol, men endast nio lopp och tunna fält hade tio ponnysar från Team Östersund letat sig dit för att pröva lyckan. 

Dagens facit för vårat Team blev hela tre segrar och två andraplatser...Snyggt Jobbat!

I Solängets lopp 1 tar Stormtorpets Dezibelle och Alva Nilsson (bilden) första årssegern på tiden 2.50,7. Segermarginalen skrevs till två längder.

Sen tar vi oss fram till lopp 4 som även var Silverörnen för Kategori B. Östersundsekipaget Brigg med Emma Englund i sulkyn hade lottats till bricka ett och den possitionen behöll paret hela vägen och segrade överlägset på tangerat rekord 1.55,2. Det här var parets tredje årsseger. Stort Grattis Emma till första segern i ett kranslopp! 

I lopp 7 skulle Östersunds segermaskin nr ett, Rustaq, och Eline Lundblad försöka sig på att ta sjätte raka årssegern. Hur det gick? Seger såklart med fem och en halv längd på nya rekordet 2.02,4. Stort Grattis!

Nästa helg avgjörs Montè SM på Årjäng och förhoppningsvis har vi några ponnysar på startlinjen från Jämtland. Veckan därpå avgjörs Guldstoet för Kategori A & B på Bollnäs och vi får ge oss till tåls till den 25 september (söndag) när Wången står som värd för våra ponnytravtävlingar i länet! Gnägg Gnägg på Er alla ponnydiggare!

Text och foto av Tom Jönehag.

Publicerad måndag 5 september 2022.