Tips till tisdag 13 september 2022

Östersundstravet arrangerar tävlingar tisdag denna vecka och huvudspelformen hos ATG är V5.


V5-1 beräknas starta kl 18.25 och det är bra kvalitet på tävlingarna även denna gång.

I den första avdelningen blir det spännande att se 4 Harpy. Robert Berghs treåring imponerade vid seger på Solvalla på 1.13,2/2140 auto i juli. Senast blev han utsatt för press i ledningen och galopperade 400 kvar, han var dock inte trött i det läget. Han är visserligen bara tre år, men måste ses med bra chans. Han har dock förlorat som favoritspelad i de två senaste starterna och möter några bra hästar så på V5:an garderas han. Hemmahästen 1 Knutte Sting hängde i tredjespår runt om vid segern näst senast och var duktig tvåa senast också. Läget kan kanske ställa till det, men han är ett tänkbart motbud om han sköter sig. 7 Casino Vendil har varit ute i STL två starter i rad och fick aldrig chansen senast på Bergsåker. Möter ett par svåra konkurrenter här, men har skaffat sig hårdhet i tuff konkurrens och kan inte nonchaleras. 9 Excellent Liss galopperade i första sväng senast, men slog Knutte Sting gången innan. Han kan vara ett segerbud igen, men från bakspåret lämnas han utanför systemet denna gång.

I den andra avdelningen får hemmahästen 4 Fjasko förstarösten. Han var inte som bäst senast och i Derbyfinalen tappade han en sko så det blev galopp, men han ska vara bättre denna gång. Han visade väldigt fin inställning i starterna i somras och även om han är orutinerad måste han streckas tidigt. 11 Fossenlilja vann inte på de 56 första starterna i karriären, men har nu tre raka segrar. Vid segern på Oviken näst senast var hon överlägsen och det såg ut att finnas en hel del sparat. Trots bakspår måste hon tas på allvar igen. 12 Pyrotek levererade en bra avslutning senast och verkar nu klart på gång. Tråkigt läge förstås, men ändå inte golvad. 1 Bokli Vår fick chansen sent näst senast i Östersund och vann sedan enkelt gången efter på Orkla Arena. Lär kunna få en fin resa och är inte borta. 7 B.W.Ojj har varit ute i tuffa gäng och var ytterst nära att kvala in till Derbystoet näst senast. I norska uttagningen senast blev det galopp från start. Har farterna i sig för att kunna räcka. Ett rysarstreck är 8 Röluvan värd. Hon har inte vunnit lopp på länge, men ser ut att vara uppåt i form. Kan dessutom öppna bra bakom bilen och skulle hon komma ner i vettig position kanske hon kan överraska.

V5-3 är ett öppet treåringslopp med många tänkbara segerkandidater och här chansspikas 9 Evidently som avslutade riktigt bra som tvåa på Östersund i senaste starten. Då var det Daniel Wäjerstens Global Dash som vann från ledningen, men Evidently som satt långt bak från början närmaste sig hela upploppet och gick med bra fart genom mål som tvåa efter 1.12,5 sista 400. Går han felfritt och avslutar lika starkt som förra gången blir han svår att stå emot och det här blir en chansspik. Bakom spiken är det öppet. 4 Stop the Count blir nog favorit och han vann debuten, men fick aldrig riktigt chansen senast. Har varit ifrån efter det och är lite svårbedömd. Även fjärdespår i voltstart kan var ett frågetecken. Vill man gardera loppet finns det många bud bakom de två nämnda.

Den fjärde avdelningen är ett öppet kallblodslopp. 1 Möller Oda blev störd i starten senast och hamnade långt bak, men gick bra till slut som tvåa. Har tagit ledningen från spår fyra i voltstart senast och skulle Filip Lindholm lyckas hålla upp ledningen kan Möller Oda leda hela vägen. 8 Osa Wilma visade fin inställning vid segern i debuten. Lär få en fin resa och även om det krävs en rejäl rekordsänkning bör hon streckas tidigt. 6 Kringlers Roskva öppnade snabbt och vann enkelt från ledningen senast. Skulle Veronika Bugge pricka från start kan det bli ledningen även denna gång. Oavsett var intrycket på en smetig bana senast så pass bra att hon ska räknas igen. 10 Järvsö Karin spurtade positivt som trea senast och såg formstark ut. Mats E Djuse kör i lopp för första gången och ska tas på allvar nu. 12 Wilda Eric galopperade kort efter start senast och tappade massor av mark. Kom tillbaka fint som femma, men fick det inte att stämma fullt ut. Det syns att farten för seger finns där och skulle det snart lossna blir det spännande att se vad han kan uträtta. 7 Sundbo Korona gjorde ett bra lopp som tvåa senast och visade då även startsnabbhet. 15 Fakslars var duktig som tvåa näst senast, men galopperade bort sig senast. Per Linderoth upp nu.

I V5-avslutningen blir nog 2 Katalonia favorit. Hon har visat fin form en längre tid och vann på ett bra sätt senast i Bollnäs. Är snabb från start och från bästa läget över passande kort distans måste hon streckas tidigt. Det finns dock motståndare. 3 Firefoot har gjort elva starter i år och galopperat i fem, men vunnit de andra sex loppen. Senast i voltstart blev det galopp direkt, men nu är det autostart igen och sköter han sig kan han vinna. Kapacitet finns det, men formen är lite svårbedömd eftersom han inte fått någon kontinuitet i tävlandet sedan STL-segern på hemmaplan i juni. 4 M.T.Montpelier galopperade i striden senast och hade varit tvåa på ca 1.11,4 utan det inslaget. Tolv segrar på 44 starter och det här är en segervan herre som felfri lär dyka upp i striden.

V5-1: 1,4,7
V5-2: 1,4,7,8,11,12
V5-3: 9 Evidently
V5-4: 1,6,7,8,10,12,15
V5-5: 2,3,4

378 rader/kronor

Publicerad tisdag 13 september 2022.