Sportchef Mattias Stenbys ledare till torsdag 6 oktober 2022

Den förra tävlingsdagen kunde vi räkna in tre hemmasegrar; Oscar Berglunds Knutte Sting, Andreas Karlssons Donna Diesel och Matts Gottås Tand Järv.


Det är Knutte Sting, som inledde förra travdagen, som pryder omslaget denna gång, resten av den tävlingsdagen präglades av regn men ändå en hel del fina prestationer. Även om kuskar och hästar blev rejält smutsiga av allt regnande så höll banan fantastiskt bra. Nu hoppas vi slippa regnet resten av hösten!

Som många säkert redan läst eller hört så kommer jag att sluta min anställning vid Östersundstravet. Sista dag blir 30/11. Anledningen är att jag blev erbjuden tjänsten som den nya nationella propositionsskrivaren där jag blir huvudansvarig för propositionsskrivningen på samtliga banor. Vid min sida kommer jag att ha Claes Broberg. Jag tror att det här kommer att ge en betydligt bättre helhet och att det blir bättre för fler aktiva med en propositionsskrivare i stället för 14 olika som det är idag. Det kommer förstås fortsatt att bli en del lopp med få hästar och det kommer fortfarande upplevas att det saknas lopp i vissa klasser emellanåt, men totalt sett hoppas och tror jag att detta ska bli bättre för fler aktiva i landet.

Ibland får jag frågan: ”Vad är en bra proposition?” Jo, en bra prop är en prop dit många vill anmäla och när det blir många anmälda i ett lopp blir loppet också mer attraktivt för spelaren. Som ni vet lever travsporten till största del på spelintäkterna och det är därför viktigt att vi får till fler attraktiva lopp, både för de som ska anmäla till loppet och för de som ska spela på loppet. Det är en svår balansgång och inte heller någon enkel uppgift att få båda parterna nöjda, men jag ser verkligen fram emot den utmaningen kommande år.

Till denna dag blev det klart bra anmält i de flesta lopp och vi har en rad fina lopp att se fram emot. Det är även Jackpot på vår V64-omgång till denna tävlingsdag vilket förstås är tacksamt för spelarna. Just nu pågår ”V86 Super Days” hos ATG under en hel vecka och det har inte körts någon V64 sedan Eskilstuna den 27/9 och nästa V64 är alltså hos oss den 6 oktober.

Denna tävlingskväll är det också K-Bygg Fresks dag. Vi kommer att ha en massa sponsorer och leverantörer på plats och evenemanget för dem drar igång kl 17.20 när det blir ”Försnack” i Publikhallen och därefter går de vidare in till Spiltas. Till ”Försnacket” i Publikhallen är dock alla i publiken välkomna att lyssna.

Välkomna och lycka till!

Publicerad fredag 30 september 2022.