Sportchef Mattias Stenbys ledare till 13 september 2022

Vilken glädje vi fick se efter Orr Zickans första seger i karriären i onsdags.


Efter en rad fina prestationer och en genialisk styrning av Erika Rosén Eriksson så kunde Tina Lofts häst äntligen vinna första segern. Man pryder också omslaget på denna veckas program.

Det var en rolig seger och vissa segrar är roligare och mer känslosamma än andra, så är det bara. Exempelvis i måndags när Jimmy Dillner och Nathalie Edlund gjorde den långa resan till Skellefteå med Assault. Den åttaårige valacken var nu tillbaka i gammalt gott slag och vann enkelt och tog därmed första segern i sin nya regi. Det är lätt att glömma, men Assault var ju en av Sveriges bästa montéhästar för några år sedan, han innehar fortfarande svenska rekordet för fyraåriga svenska hingstar/valacker med 1.12,9/1640 auto och som femåring 2019 var han en av favoriterna att vinna Montéeliten på Solvalla under Elitloppshelgen men då blev det tyvärr galopp. Efter en allvarlig skada verkar det nu som att Dillner/Edlund är på väg att få honom tillbaka och fler segrar väntar förhoppningsvis framöver.

Apropå monté och svenska rekord för fyraåringar, ett annat svenskt rekord i monté som innehavs av en Östersundstränad häst är Fredrik Jonssons Simb Zacky som i somras vann på Solänget på 1.14,0/1660 voltstart tillsammans med Nathalie Edlund. Den här tävlingsdagen får vi se Simb Zacky i monté på hemmaplan och det redan i lopp 1 som är ett Juniorchanslopp.

Måste säga att tävlingarna denna tisdag håller riktigt bra klass för att vara en så kallad saxdag utan TV-fönster. Fler 1000-poängare än vanligt och riktigt trevliga lopp, men eftersom det är fyra banor som tävlar denna tisdagskväll (även Axevalla, Eskilstuna och Jägersro) ska man välja Östersunds egen kanal på ATG-live för att kunna följa tävlingarna hemifrån. Där får man även höra Bert Magnussons tips och segerintervjuer efter loppen. Men det bästa är förstås att vara på plats, då missar man inget.

Den senaste tävlingsdagen testades den nya banbelysningen och nu till denna dag ska allting vara inställt och klart och därmed fungera. Det kommer att bli mörkt i slutet av tävlingsdagen och det blir spännande att se hur ljust det blir med den nya belysningen och hur det fungerar för både aktiva på banan och hur det ser ut i TV.

Välkomna och lycka till!

Publicerad torsdag 8 september 2022.