Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 42

Tävlingsschemat är i princip klart för 2023 och det ser riktigt spännande ut, ett bra flöde och en bra mix av tävlingstyp sett över hela året. 25 travdagar varav 4 bredd, två V75/STL den 21/1 respektive 10/6 och Kallblodsderbyt som vanligt i juli/augusti. Vi inleder tävlingssäsongen med GS75 1 januari! Hela schemat blir officiellt fredag 28 oktober.


Till Start:
Till helgen genomförs åter det mycket uppskattade ”Till Start-projektet”. Alla som är anmälda ska ha fått information, men här kommer en kort uppdatering:

Ni ska vara selade och klara för grupp orange kl 09.00 och ni ska vara på banan ca kl 09.30
Pelle och Bosse kommer runt till era boxar och hälsar och lämnar era nummerbrickor.
Alla kör ut på banan samtidigt, men en och en, för att coacherna ska se din häst.
Coacherna ger er feedback och hämtar in nummerbrickorna. Gästboxar: Stall 9, a, b, c och d.

”Kartläggning Hästhållning och gödselhantering för dig som aktiv”:
Alla (hyresgäster) som registrerat sin anläggning (det vill säga var man har sin häst) har blivit ombedda att redovisa sin gödselhantering, från box till sluthantering.
Detta i syfte att kartlägga tillsynsarbete enligt Miljöbalken.
Jämtlands Travsällskap har godkänd gödselhantering vilket redovisas för sin egen hantering.
Alla som fått brevet behöver själv logga in på kommunens hemsida eller ringa direkt och redovisa detta, det gäller alltså inte anläggningen som helhet utan hästägaren själv som ser till att detta blir registrerat.

Fjärrvärme:
Arbetet med att dra ny fjärrvärmeledning över travområdet har dragit ut på tiden. Orsaken är att marken är extremt vattensjuk (gammal myrmark). Planen är att övergång av skogsbanan ska vara klar denna vecka, därefter påbörjar man övergång av rakbanan vecka 44 för att slutföra hela projektet vecka 46.

Ban- och anläggningsmöte 12/10:
Stora banan är bra, vi har lagt på nytt material och denna vecka ska banan justeras (tisdag-onsdag). Vi har lagt på ett nytt material på innerbanan för att få den lite ”mjukare”, ett prov/test.
Analysen, tre prover, av materialet på skogs- och rakbanan visar att fraktionen är väl ojämn vilket innebär att vi dels lagt på och kommer lägga på ett nytt material på rakbanan, ett test som vi därefter ska utvärdera. Vi gör inte mer med skogsbanan i år utan fokuserar på rakbanan.
Alla är nöjda med Gräfsåsen, vi ska dock lägga ut det siste materialet vi har kvar på vändplanen.
Avslutningsvis är vi alla också väldigt nöjda med den nya banbelysningen, vi ska nu bara justera nivån på träningsbelysningen som kommer vara ca: 20 till 25% av full effekt.

Sportfunktion:
Processen går vidare och jag jobbar på några olika alternativ men hoppas vara i land med ett färdigt upplägg i slutet av november då Mattias Stenby avslutar sin tjänst här på Östersundstravet. Vi ska få till en funktion som passar oss på plats, service och mottagning på sekretariatet, skapa en sportfunktion i stort, anmälning och tävling men också med uppgift att jobba i projekt; nya hästägare, kontakt med aktiva, samverkan med övriga banor.

Vi gratulera fredagens hemma-vinnare på Östersundstravet:
Give Me Five N.O. med tränare Oscar Berglund och ägare Jostein Engan. Lassbyns Heta Lina med tränare och ägare Ivan Eriksson. Donna Diesel med tränare Andreas Karlsson och ägare Håkan Andersson samt Orr Zickan med tränare och ägare Tina Loft.

Almanackan:
21/10 Anmälan till lunchtävlingar 27/10
24/10 Hyresmöte kl 17.30 i Publikhallen
27/10 Tävlingar med start kl 12.20
31/10 Anmälan till tävlingar 5/11 med tema Tjejkväll

Väl mött igen!
/JQ

Publicerad onsdag 19 oktober 2022.