Tips till torsdag 6 oktober 2022

Det är huvudtävlingar med V64-Jackpot på Östersundstravet denna torsdag.


En spännande omgång med flera riktigt fina hästar väntar och i V64-1 ska 10 Cab Frontline ses som förstahäst. Han har mött hårdare hästar än så här i år och är härdad i tuffa sammanhang. Han står dock med 20 meters tillägg och på startvolten finns två tänkbara motbud. 3 Snick Snack satt fast senast på Solvalla och hade en hel del krafter sparade. 4 Red Jamie gjorde debut i Oscar Berglunds regi senast och gick ett starkt slutvarv ute i spåren. Lopp i kroppen och borde gå framåt ytterligare till denna start.

V64-2 är ett knepigt kallblodslopp. 2 Fjasko står tufft inne på pengarna, men han har visat väldigt bra inställning och segrat i fem av elva starter. Senast var han ute i ett tufft fyraåringslopp där Dellenit vann före Holter Odin. Fjasko är stark och distansen ska passa och skulle Tomas komma till ledningen kommer man sälja sig dyrt. 15 Alonso Sol är rejäl och går alltid bra i Sverige. Rundar många. 13 Jack M.R. har hög kapacitet och sköter han sig går ingen säker, gynnas också av distansen. 12 Tangen Ternar har varit lärlingskörd en tid och får nu Ulf Ohlsson i sulkyn. Även Tangen Ternar gynnas av lång distans. Fyra streck får räcka, men det finns fler ”kantbollar” bakom om man vill gardera vidare.

I den tredje avdelningen blir det spännande att se hemmahästen 2 Hannibal Face. Han var enormt bra vid V75-segern på Dannero näst senast, men senast var han sämre och har därefter fått en paus. Femåringen har skyhög kapacitet och normalt sett har han bra segerchans. Systemet dubblas dock med 5 Barry Wadd som hängde på starkt i STL-finalen bakom Santos de Castella senast på Solvalla. Formen är på topp och han kan utmana om segern.

V64-4 är 1640 meter och autostart och 12 Weightlessness får tipsettan trots sämsta läget. Han har visat bra klass och ska eventuellt testas barfota runt om, man bestämmer sig efter värmningen. Blir det lite körning där framme kan han runda till seger. 1 Don’taskdon’ttell gör spännande debut i ny regi. Kanske inte kan hålla ledningen, men lär få en fin resa och ska streckas. 5 Riff Express har inte vunnit lopp ännu, men har visat fin form. 11 Prince of April har heller inte vunnit lopp ännu och har ett dåligt läge, men gör debut i ny regi och blir spännande att se. 3 Celine P. är knepig, men har bra fart i benen när hon är på rätt humör. Gick bra från ett dåligt läge senast och har bättre förutsättningar nu. 7 Iconic N.O. har varit tvåa och trea i två starter på Östersund tidigare i år och ska heller inte glömmas. Det blir sex streck.

Den femte avdelningen är Bertil Bäckmans Minne där vi får se några riktigt fina kallblod. 9 Tekno Jerven har skyhög kapacitet, men startar sporadiskt och formen är svårbedömd. Skulle han fungera kan han runda till seger. 1 Ulvsåsen har tävlat i tuffast tänkbara konkurrens på slutet och gjort det bra. Han missade ledningen från innerspår senast och fick sedan chansen sent. Innerspår igen, men Sundbo Nova som då tog då ledningen har spår längre ut den här gången och kanske kan Linderoth hålla spets med hjälp av ”solfjäderseffekten”. 7 Alma Prins är ojämn i prestationerna, men han trivs utmärkt i Östersund och gör han om prestationen från 31/7 när han vann på banrekord går ingen säker.

Den avslutande avdelningen är absolut inte lättläst, men här chansspikas 1 One For All. Han är startsnabb och kan troligen hålla ledningen från innerspår. Femåringen har inte sin bästa bit till slut i loppen, men får Tomas Pettersson bestämma en bit kan han mycket väl hålla hela vägen. Vill man gardera finns tänkbara motbud, bland annat 10 Bourne Dominion som möter enklare hästar men riskerar att hamna långt bak. 4 Global Delivery gör debut i ny regi, men är bara tre år och det är tufft att möta äldre i den här klassen.

V64-1: 3,4,10
V64-2: 2,12,13,15
V64-3: 2,5
V64-4: 1,3,5,7,11,12
V64-5: 1,7,9
V64-6: 1 One For All

432 rader/kronor

Publicerad onsdag 5 oktober 2022.