Tips till torsdag 27 oktober 2022

Det är lunchtrav på Östersundstravet denna torsdag och huvudspelformen hos ATG är V4 som startar kl 12.20.


I den första avdelningen blir 6 Alert Kronos favorit. Han är startsnabb och trivs fint i Östersund, tre av hans fyra starter i Jämtland har resulterat i seger. Han är dock vassast på kort distans och även om uppgiften ser lämplig ut garderas han på V4:an. 11 Mellby Galanga har ett dåligt läge, men tänk på att det är en spårtrappa och han har tjänat betydligt mer pengar än de som har bra spår. Han såg toppfin ut vid segern i Norge näst senast och gjorde det klart godkänt i ett tufft gäng senast. Får han rätt ryggar under vägen kan hans starka avslutning bita bra. Två skrällar streckas också och det är 8 Green Mamba som har hög grundkapacitet och senast gjorde debut i ny regi, hon gick då bra efter galopp och med ett lopp i kroppen kanske hon kan vara segermogen. 9 Happy Confess hakade på rätt så bra i STL Diamantstoet senast. Har nu ett lopp i kroppen och visade ju storform tidigare i somras.

V4-2 är ett 15-hästarslopp för kallblod där två hästar höjer sig en del. 1 Möller Oda höll starkt som tvåa från utvändigt ledaren senast. Är inte jättesnabb från start, men lär hamna bra till ändå och visade senast att hon tål att göra jobbet själv. Måste räknas tidigt. 9 Bragd gjorde ett bra lopp som tvåa bakom Orr Zickan när han var på besök i augusti. Fungerade dock inte klockrent den gången och kan bättre än så. Blir en allvarlig utmanare till Möller Oda. Men två hästar till streckas. 11 Fagerås Kongen gjorde ett starkt lopp som tvåa senast och har nu två lopp i kroppen i ny regi. 13 Gutesårken såg fin ut som trea senast och det är nog på väg att lossna för honom nu.

I den tredje avdelningen är 12 Donna Diesel favorit och hon har verkligen varit bra. Hon har bra fart i benen och det ser ut som att hon kan klättra en hel del genom klasserna. Nu är det dock lite nya förutsättningar med bakspår och många hästar att runda och dessutom en ny kusk eftersom Bosse Eklöf inte kan köra efter olyckan på Hagmyren i måndags, men det känns som att Robert Bergh ska kunna lösa den uppgiften. Spik på 12 Donna Diesel. Vill man gardera ser det vidöppet ut, men först bakom kan norske gästen 5 N.Y.Chante Moi vara. Även 6 Calle Avenue och 9 Brat Rod kommer tidigt bakom vid en gardering.

I den avslutande avdelningen är 5 Liberty Boko favorit. Han svarade för en rejäl insats vid segern senast i Östersund och har en lämplig uppgift igen. Men det är ett bra lopp och det finns tänkbara motbud. 10 Timeless Sunset såg riktigt fin ut vid segern senast. 1 Casartelli gick starkt som tvåa senast och har läge för en fin resa igen. 6 Mojo’s Maxmara är ett rejält sto som inte ska ha några problem med distansen. 7 Weightlessness är uppanmäld och möter tuffare hästar, men han har gjort det bra och kan inte räknas bort här heller.

V4-1: 6,8,9,11
V4-2: 1,9,11,13
V4-3: 12 Donna Diesel
V4-4: 1,5,6,7,10

80 rader/160 kronor

Publicerad onsdag 26 oktober 2022.