Tips till fredag 14 oktober 2022

Det är V64-Xpress på Östersund och Kalmar denna fredagskväll och här följer V64-tipsen.


Förra torsdagen när V64 kördes på Östersundstravet var systemförslaget med efter fem avdelningar, men spiken One For All blev ”bara” trea i V64-avslutningen och utdelningen blev 660 kronor på en sexa och 13 fyro. Utdelning på sex rätt blev hela 136 920 kronor så vi var inte så långt borta från stora pengar då.

Den här fredagen ser det väldigt svårlöst ut och det kan bli hög utdelning igen. Den första avdelningen körs på Östersund och är ett stolopp över kort distans med voltstart. 5 Snick Snack har toppform och når hon ledningen blir hon svårslagen. 4 Be Sober som nu är anmäld barfota runt om är dock också ute efter ledningen och når hon dit kan hon leda hela vägen. 7 Cura Great Success är också startsnabb och ute efter ledningen och den som prickar bäst av dessa tre kuskar har vunnit mycket. Men tre hästar till streckas, 8 Magic From Hill, 9 Dandruff och 10 Secret of Joy som alla är spurtstarka med rätt resa.

I V64-2 från Kalmar streckas två hästar. 2 Caramelle T.T. vann från ledningen senast. Såg lite slagen ut på upploppet, men sträckte ärligt på sig och höll undan. Läge för ledningen igen och kan hålla hela vägen. Streck också för 5 Protector Tile som fick överta ledningen på slutvarvet senast och vann i snygg stil. Har toppform och tål att göra en del jobb så kan mycket väl vinna igen.

Den tredje avdelningen är en spårtrappa med 15 hästar och kallblod och det ser vidöppet ut, men chansar på att fem streck ska räcka. 13 Trollbackens Otur blev störd till galopp senast, men har visat fin form före det och näst senast fick han bara stryk av Sol Storm. Enklare emot nu. 15 Klack Vidar var rejäl vid segern för tre starter sedan och är han tillbaka i den formen blir han att räkna med även här. 12 Orr Zickan har visat fin form en längre tid och med rätt resa dyker hon upp långt fram igen. 8 Monster Litchi har bra fart i benen och enda segern hittills i karriären togs just på Östersundstravet i oktober för ett år sedan. 10 Nylander har fortfarande inte vunnit lopp, men farten för att segerstrida finns där och motståndet den här gången känns lite enklare än tidigare. Kan det vara dags för seger nu?

I V64-4 ser det ut att stå mellan två hästar, 3 Laban Lagö och 4 Redford och den sistnämnde chansspikas. Redford såg stark ut när han kom upp på utsidan om Laban Lagö när de möttes näst senast och utan galopp 400 kvar hade han kunnat vinna det loppet. Senast gick han klart godkänt som trea på Åby, men han fick för långt fram då. Det känns som att Redford är den starkare till slut av dessa två och hamnar han bättre till än senast kan han vara starkast till slut. Laban Lagö är värst emot och har bra tider i benen, men frågan är om han orkar stå emot Redford över upploppet?

I den femte avdelningen streckas tre hästar. 1 Liberty Boko var favoritspelad i ett STL/V75-lopp på Bergsåker i augusti, men galopperade då efter 500 meter när han togs upp efter en snabb öppning. Senast avslutade han riktigt bra som trea och visade fin form. Han är startsnabb och trivs i ledningen och skulle han hålla spets kan det hålla hela vägen. Det är dock en spårtrappa och han har tjänat minst pengar i loppet. 3 General Norrgård har också varit ute i några STL/V75-lopp och blir intressant att följa här. Han orkade inte från utvändigt ledaren i samma lopp som Liberty Boko senast, men det är bättre distans för honom denna gång. 10 No Limit Express har hög kapacitet och står bra inne i loppet och senast visade han lite av sitt gamla jag igen efter ett struligt år där han galopperat i flera STL/V75-lopp. Med det senaste loppet i kroppen borde han gå framåt och det kan visa sig att han är starkast till slut.

V64-avslutningen från Kalmar är ett fint fyraåringslopp där tre hästar streckas. 5 Ares B. såg riktigt fin ut vid segern näst senast och visar han samma form nu kan han bli svårslagen. Både 10 Grappa Boy och 11 Vinci Nice har varit ute i tuffa gäng i år och båda var senast med i Derbykvalen på Jägersro. Ingen av dem var som bäst då, men det är enklare emot den här gången och deras hårdhet kan göra sig gällande under slutvarvet.

V64-1: 4,5,7,8,9,10
V64-2: 2,5
V64-3: 8,10,12,13,15
V64-4: 4 Redford
V64-5: 1,3,10
V64-6: 5,10,11

540 rader/kronor

Publicerad torsdag 13 oktober 2022.