Sportchef Mattias Stenbys ledare till fredag 14 oktober 2022

Vi kunde räkna in tre segrar till hemmalaget i torsdags. Oscar Berglund tog en tränardubbel när både Hannibal Face och Lover Brodde vann och Tomas B Nilssons Weightlessness var den tredje hemmahästen som vann.


Gemensamt var att Ulf Ohlsson satt i segersulkyn vid samtliga Östersundssegrar. Stort grattis till alla och det är Weightlessness som pryder omslaget till denna veckas banprogram.

Jag kunde inte vara på plats i torsdags, det var sportchefsmöte i Stockholm gällande bland annat tävlingsdagarna 2023. När jag under kvällen flög tillbaka till Jämtland tog jag denna bild (se längre ner) över Östersund där man ser hur nya banbelysningen lyser upp. Det såg häftigt ut där uppifrån luften och bilden har nu delats i sociala medier och fått spridning runt om i världen.

Den här fredagen är Östersundstravet en del i V64-Xpress. Det betyder att V64-1, V64-3 och V64-5/DD-1 körs på Östersundstravet, V64-2, V64-4 och V64-6/DD-2 körs på Kalmartravet. Det kan upplevas lite förvirrat när tre av sex avdelningar på huvudspelformen körs på en annan bana, men vi ska försöka få till så att de tre avdelningarna som körs på Kalmartravet sänds ut på alla TV-skärmar på Östersundstravet och att det blir så bra som möjligt för er som är på plats. Det här blir första gången Östersundstravet är med i ett Xpress-upplägg, men vi hoppas att det ska fungera för alla.

V64-Xpress har funnits på fredagskvällar sedan september 2021 med ett uppehåll i vintras när bara en bana körde på fredagskvällarna. En markant skillnad som märks på fredagskvällarna sedan Xpress infördes är att medianutdelningen på V64 ökat till närmare fem gånger högre utdelning än en ”vanlig V64-omgång”. Det finns helt enkelt fler potentiella kuponglopp att välja på med 20 propositioner i stället för tio propositioner. Dessutom är det enligt ATG 12-14 procent fler kunder som spelar V64 på fredagskvällar när det är Xpress än när en ”vanlig V64” körs på övriga dagar. Omsättningen har därmed också ökat till skillnad mot hur fredagarnas omsättning var innan det nya konceptet.

Förutom V64-Xpress har vi även V5 som endast är i ”våra lopp”, V5 körs i lopp 2-6. Det blev bra anmält i de flesta loppen även till denna tävlingsdag och vi har flera spännande och ovissa lopp framför oss. Vi har 50 Östersundstränade hästar i startlistorna, hur många hemmasegrar kan det bli?

Välkomna och lycka till!

Östersundstravet.jpg

 

Publicerad måndag 10 oktober 2022.