Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 45

Att arrangera trav en regnig lördagskväll med breddlopp, direkt efter en STL-omgång är inte lätt. Att det sammanfaller med Allahelgonhelg och ÖFK:s avgörande hemmamatch i Superettan gör det inte enklare.


Men jag är riktigt imponerad av vår marknads- och säljansvarige Susanne Petterssons arbete; hon får till en riktigt trevlig ”Tjejkväll på Östersundstravet”.

Fem kvinnliga företagare sponsrade arrangemanget, jag vill nämna dem och understryka deras engagemang; Jämtgårds Försäkringsrådgivning AB, Östersunds Expresstäd AB, J Granqvist Coach & Konsult AB, Fotograf Katarina Norström och Studio Coach Camon. Företagspresentation, mat, dryck, trubadur, spel och tävlingar.

En lyckad kväll för alla på plats. Kl 21.30 öppnade vi för övrig publik och kl 24.00 stängde vi för denna dag.

Tjejkvällen blev än mer tydlig då damerna fullständigt dominerade tävlingskvällen. Vi körde nio lopp denna kväll och damerna tog verkligen för sig och vann hela sex lopp! Christina A Hande och Erika Rosén Eriksson vann två lopp vardera och Tamara Skutnabb och Lena Fritz vann var sitt lopp. GRATTIS!

Breddlopp är också häftigt ur ett annat perspektiv. Många ekipage tar sin första seger och denna dag var inget undantag. Hela fyra av nio vinnare tog sin första seger och tre av dessa var hemmahästar. Bra jobbat!

Mustasch-kampen:
Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform och under november månad är Sveriges travbanor och deras travskolor med i Mustaschkampen för att ta kampen och samla in pengar till forskning och en bättre prostatacancervård. Insamlingen är ett initiativ och samarbete mellan ATG och Svensk Travsport tillsammans med Sveriges travbanor och travskolor. Målsättningen är att få hela trav-Sverige att sluta upp och gemensamt tackla cancern genom att samla in så mycket pengar som möjligt samt sprida information om sjukdomen.
Om vi alla, anställda och aktiva (licenser), skänker 100 kr var når vi en bit på vägen…

Rutiner:
Miljön i våra stall skiljer sig åt och det beror i första hand på att den hanteras väldigt olika. Jag vill vara tydlig med att fukt är ofrånkomligt men inte skadligt, men över tid kan det orsaka en sämre miljö. Då är det av vikt att använda ventilation och värme efter behov och rengöra och hålla väggar fria från organiskt material.

Alla stall är olika och det finns fikarum och toaletter på vissa men saknas på andra. På förekommen anledning vill jag även här vara tydlig; förbrukningsmaterial ingår inte i hyran, detta är hyresgästens ansvar. Självklart står vi för detta på samtliga, sällskapets, offentliga faciliteter.

Stall 5:
Nu gör vi sista rycket i stall 8. Per L flyttar ut ur stall 5 på fredag (11/11) vilket innebär att stallet kan användas från och med lördag den 12 november. Tack för visad hänsyn!

Vi gratulera lördagens hemma-vinnare på Östersundstravet:
Ztorma Lill med tränare och ägare Helena Blomberg.
Yabloko med tränare Tina Loft och ägare Leonard Stable AB.
Nylander med tränare Kin Backman och ägare Kin Backman & Svetskompetens i Gällö AB.
Minea med tränare Anders Hafstad och ägare Stall Hafstad HB.

Almanackan:
9/11 Anmälan till lunchtrav 15/11
12/11 Provlopp med start kl 11.00
15/11 Tävlingar med start kl 12.20
16-17/11 Besiktning av banbelysning
17/11 Höstmöte för medlemmar i Jämtlands Travsällskap kl 18.30 (mat från kl 18.00)
18/11 Anmälan till kvällstrav 24/11
24/11 Tävlingar med start kl 17.45
26/11 Provlopp med start kl 11.00
2/12 Anmälan till kvällstrav 8/12
8/12 Tävlingar med kvällstrav och V64 med start kl 18.20

Väl mött igen!
/JQ

Publicerad onsdag 9 november 2022.