Sportchef Mattias Stenbys ledare till tisdag 15 november 2022

Det blev fyra hemmasegrar förra tävlingsdagen; Helene Blombergs Ztorma Lill, Tina Lofts Yabloko, Kin Backmans Nylander och Anders Hafstads Minea. De tre förstnämnda hästarna tog karriärens första seger och Minea karriärens tredje seger. Stort grattis till samtliga!


Denna tävlingsdag körs Jämtländskt Uppfödningslopp – Herjas Minne. Loppet är ett av Sveriges äldsta och har körts sedan 1931. Tyvärr hamnade loppet på ett lunchtrav även i år precis som ifjol. Det är svårt att hitta lämpliga tävlingsdatum för treåriga kallblodshästar i högsta klassen och samtidigt försöka få så många anmälda som möjligt. Först körs Svenskt Kallblodskriterium, sedan norska Kriteriet och sedan tar en del andra stora treåringslopp vid på Gävletravet, Biri i Norge och på Umåker och det är svårt att klämma in Jämtländskt Uppfödningslopp på någon av våra dagar tidigare tävlingsdagar under hösten. Nu körs i alla fall loppet denna dag och det blev tyvärr bara sex hästar anmälda, men det är riktigt fina hästar i årets upplaga där norske Kriterietvåan Bore Mikkel stöter på svenske Kriterievinnaren Brolin.

Sedan ifjol kör vi även ett lopp för treåriga kallblodsston samma dag och det loppet är namndöpt efter Karmine som på sin tid segrade i Kriteriestoet som treåring, Derbystoet som fyraåring och i SM som femåring. En unik bedrift och vi hyllar därmed familjen Hafstads häst med detta lopp.

Mer om familjen Hafstad. Deras tvååring Ellbert blev utsedd till finaste hingsten vid Sleipners landsfinal på Wången för någon vecka sedan. Jätteroligt och stort grattis till den utmärkelsen. På stosidan blev det en bronsplats till Fredrik Erikssons Remma, grattis även till ”Fredde”! Extra roligt är att vi får se båda dessa fina tvååringar i dagens kvallopp kl 15.20.

Det blev många anmälda i en del lopp och en del tvångsstrukna hästar. Alltid tråkigt när hästar inte får starta, men de flesta av dessa har i alla fall möjlighet att starta på Breddloppsdagen nästa torsdag den 24/11.

Lycka till!

Publicerad onsdag 9 november 2022.