Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 12.

Vi har nu under lång tid kämpat med pandemin och vi kan nu, trots allt elände, se ljuset i tunneln. Men tyvärr har livet åter ställts på ända. Rysslands angrepp på Ukraina är en handling vi inte förstår omfattningen av.


Vi kan se en förödelse som saknar motstycke i modern tid. Ofattbart, obegripligt, en handling som får stora negativa konsekvenser för många samhällsfunktioner. Jämtlands Travsällskap valt att bidra med motsvarande 10 kr/registrerad häst i Östersundsträning och 100kr/licens (A+B). Andra travbanor har ”hakat på” och ATG har gått in med ett betydande belopp.

Stål, trävaror och andra råvarupriser stiger och bränslepriserna skenar. Detta påverkar också vår verksamhet. Kostnaderna för inköp och renoveringar har på kort tid ökat med nästan 25% och bränslet har på kort tid stigit med drygt 30%. Vi kan inte göra allt men alla kan göra något.

Värmen och tidig vår har påverkat, som det alltid gör, våra träningsförhållanden. Skogs- och rakbanan är nu riktigt blöt och kladdig, Gräfsåsen är fortsatt körbar, innerbanan likaså. Stora banan är för dagen bra. Men april är som vanligt oberäknelig. Det ska inom kort bli både snö, regn och kyla. Håll utkik på hemsida och reser ni lite längre, ring innan och kolla. Förhållandena växlar fort!

Läget på stallbacken ändras snabbt, hyresgäster kommer och går… Vi återkommer om hur och när vi tar nästa steg. Men redan nu kan vi berätta att stall 10 blir ett mer utpräglat B-tränarstall och vi fyller på med nya hyresgäster i stall 4B. När det gäller renoveringsprioritet står stall 3A på tur, därefter målning av stall 6 och 7. När väl tjälen gått ur backen ska vi också dra nytt vatten till hagarna i skogen, renovera klart hagarna utefter stallinfarten och byte av belysning i alla stall pågår.

Almanackan:
26/3 Provlopp och Premiär för Tvååringsserien (klicka här för startlista)
2/4 Ponnytravtävlingar
4/4 Anmälningar till 8/4
5/4 Publikhallen bokad för mässa/middag
8/4 Tävlingar med V64 och Tjejkväll i Publikhallen
19/4 Anmälningar till V65 den 23/4
20/4 Årsmöte Jämtlands Travsällskap
23/4 Kvällstävlingar med V65 – Direktspel på eftermidagen med V75 från Halmstad i Publikhallen
29/4 Anmälningar till 5/5
5/5 Tävlingar med V64
7-8/5 Hopptävlingar – Brunflo Ryttarförening
12/5 Anmälningar till 18/5
18/5 Tävlingar med PRO i Publikhallen

Trevlig helg!

Mvh
/JQ

Publicerad fredag 25 mars 2022.