Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 21

Tiden går fort och intensiteten ökar succesivt… JSP och vår stora tävlingsdag närmar sig med stormsteg.


Planeringen går enligt plan och vi ser fram emot, som vi alltid gör, ett lopp av bästa märke. Men det är inte bara JSP, det är många fina lopp denna dag och vi hoppas att hemmalaget ska, både i numerär och prestation, visa fina resultat. Vi önskar alla lycka till!

Mark- och anläggningsarbetet rullar på och trots att nya start-torn, nya 100 metersstolpar och den nya informationsdisplayen på Café Volten sitter på plats är det stora jobbet kvar; ny banbelysning.

Arbetet med belysningen påbörjas nästa vecka och detta mycket omfattande arbetet kommer pågå ända fram till mitten av september. Vi gör detta med anledning av att TV kräver så kallad HD-belysning och vår befintliga belysning efter 36 år har högst bristfällig kvalitet. Det är också stor brist på reservdelar vilket i sin tur innebär att vi inte kan komplettera armaturer när dessa går sönder. Dessa investeringar tillsammans blir ett riktigt lyft för banan.

Vi:
- fortsätter med rengöring i hagarna…
- har fyllt på med material på Gräfsåsen-slingan…
- har tillsammans med Reaxcer tagit fram ett ”nytt” banmaterial, en 0-2 blandning…
- kompletterar med nytt banmaterial på stora banan i god tid innan JSP…

Vi:
- har nu några lediga hagar och boxar på stallområdet, detta innebär inte att man får ta dessa i anspråk utan att pratat med Andreas Johansson (070-6509566). Vi försöker planera på sikt, städa och ställa i ordning för både befintliga och nya hyresgäster. Det är både en planerings- och ordningsfråga och inte minst en djurskyddsfråga. Vänligen respektera!

Almanackan:
27/5 Anmälningar till tävlingarna 2/6
30/5 Jämtlands Travsällskap har medlemsmöte i publikhallen kl 17.30
1/6 Städdag kl 17.00-19.00. Vi bjuder på grillat med dryck! Samling vid inskrivningen!
2/6 Tävlingar med start kl 17.45
6/6 OBS! Anmälan senast kl 12.00 till STL/V75 den 11/6
11/6 STL/V75-tävlingar med Jämtlands Stora Pris. Första start kl 14.45.
18/6 Till Start-projektet
V.26 PEV (Ponny Elit Vecka)

Till sist:
Observera att Kliniken (DV) är stängd under v.27-31. Vi försöker hitta en alternativ lösning, dock med begränsat öppethållande.

…och glädjande är att vi nu, till den 11 juni, sålt slut på alla platser på Spiltas Restaurang, Publikhallen och JSP-rummet. Vi flyttar också nu ”haket” vid Gnägget och bygger ett tält i första sväng för allmänheten med förtäring, grill och dryck. Här krävs det ingen bokning och inga förköp utan alla är välkomna…

Väl mött igen!
/JQ

Publicerad onsdag 25 maj 2022.