Sportchef Mattias Stenbys ledare till torsdag 2 juni

Det blev fem Östersundstränade segrar förra tävlingsdagen; Angela Erikssons Happy Confess, Stefan Lönnbergs Besa Hagh, Erika Rosén Erikssons Espe Vilde, Carl Ivar Larssons Sol Bris och Tamara Skutnabbs Surprise Lily som också är den som pryder omslaget till denna veckas travprogram.


Det här blir det sista banprogrammet som ser ut som detta gör. Anledningen är att det nu finns tre spelbolag som har avtal med Svensk Travsport, förutom ATG är det också Unibet och Svenska Spel Sport & Casino som skrivit på spelavtalet senaste veckan. Banprogrammet är inte längre ATG-finansierat vilket betyder att programmet behöver ändra utseende med mindre fokus på ATG:s spelformer och till nästa tävlingsdag den 11 juni kommer därför programmet att se annorlunda ut gentemot vad vi vant oss vid tidigare.

Vad det innebär för travsporten att Svensk Travsport nu har avtal med flera spelbolag återstår att se, men allas förhoppning är förstås att travsporten får högre intäkter som sedan kan omvandlas till högre prispengar och ökade anslag till banorna.

Nästa tävlingsdag är det STL-tävlingar och Jämtlands Stora Pris med 700 000 kronor till vinnaren. Arbetet med den här dagen har förstås pågått länge och förhoppningsvis är det många som vill komma och besöka oss i år när pandemirestriktionerna är över. 2020 var det ingen publik på plats och ifjol fick vi endast ha restaurangbesökare inne som inte fick gå ut samt 500 sittande på stolar utomhus. Men i år är allt ”som vanligt” igen. Missa inte att köpa din entrébiljett redan idag, det kostar 100 kronor för alla som köper via tickster.com före den 10 juni men 200 kr för de som betalar entré på plats på tävlingsdagen.

Vi har förhoppningar om att Jämtlands Stora Pris blir ett kanonlopp, flera tränare till topphästar har aviserat att de ska starta hos oss. Även Sjunga Bests Minne som är en STL-final för kallblod har förutsättningar att bli ett riktigt bra lopp. Missa inte att avnjuta detta på plats på Östersundstravet!

Det är 48 Östersundstränade hästar i startlistorna denna gång, hur många hemmasegrar blir det?

Välkomna och lycka till!

Publicerad fredag 27 maj 2022.