Sportchef Mattias Stenbys ledare till onsdag 18 maj

Det blev två segrar till hemmalaget förra tävlingsdagen. Lars Blomqvist-tränade V.Viking (bild på omslaget till programmet) och Hans-Erik Nyström-tränade Bird Parker som äntligen fick vinna lopp.


Den här tävlingsdagen är det Breddlopp som gäller och vi kör en onsdag kväll vilket är lite på prov. När Xpress körs på Solvalla och Åby som denna onsdag har inte de aktiva i norr någonstans att tävla så därför testar vi med Breddlopp. Vi kommer att köra ytterligare en onsdag, den 31 augusti. Då är det vanliga lopp och faller det väl ut med onsdagstrav kan det vara aktuellt med några onsdagar kommande år också. Spelet är ändå så lågt på de här dagarna att det inte spelar någon roll vilken veckodag de körs på, men kalendermässigt passar nog onsdagar bra för de flesta.

Publikhallen är abonnerad denna onsdag kväll. Alla mat- och fikaförsäljning för övrig publik sker därför på Spiltas Restaurang denna tävlingsdag. Där inne finns även möjlighet att följa tävlingarna från Solvalla och Åby på ett antal TV-skärmar.

Jag var nere i Stockholm på Sportmöte i onsdags med landets övriga sportchefer. En hel del frågor avhandlades och många givande samtal med spännande förändringar är på ingång. Allt från ponny- och ungdomstrav, till drogtester, tävlingsvolym 2023 samt nya sätt att skriva propositioner. Travtränarnas Riksförbund gjorde också ett gästspel på mötet där de presenterade sina tre viktigaste fokusområden inför 2023. Östersundstravet uppfyller redan två av de tre punkterna. Mer info lär säkert komma från travtränarna om hur de jobbar med sina fokusområden och hur travsporten ska bli bättre för alla.

Det är 59 Östersundstränade hästar i startlistorna, hur många hemmasegrar blir det denna gång?

Välkomna och lycka till!

Publicerad fredag 13 maj 2022.