Fyra Östersundssegrar på Solängets ponnytrav

På lördagen körde Solänget ponnytrav och det blev fyra Östersundstränade segrar.


På lördagen avgjordes Solängets första heldag för ponny där höjdpunkten var de två kvalen till Mini Elitloppet och Lilla Elitloppet där de rosa attraktiva biljetterna stod på spel.

I Mini Elitloppet-uttagningsloppet för shettisar slutade Jennifer Svegårdh-tränade Månstorps Opal och Maja Olofsson tvåa trots en resa utvändigt om ledaren och paret noterade tiden 2.12,0/1640 meter autostart. "Palle" gillade som vanligt inte den kladdiga banan och får nu hoppas på ett Wild Card från Anders Malmrot.

Uttagningsloppet till Lilla Elitloppet för russ blev en Jämtländshistoria där det länge stod och vägde mellan Madelaine H Ekström-tränade Queen L. och Hannah Norredahl-tränade Zantos Z., men efter en liten galopp på upploppet från Queen L. stod Zantos Z. och Hannah Norredahl som segrare på 1.42,7/1640 meter autostart och fick mottaga den rosa biljetten till Lilla Elitloppet (bilden). Queen L. får nu hoppas på ett Wild Card till Lilla Elitloppet.

Wången har bra snurr på sina russ för tillfället och det resulterade i en snygg dubbel levererat Ekslätts Armani (körd av Mads Marloth) som vann loppet och Callibus (körd av Felicia Westlinder) som var tvåa i mål. Jan Halberg är tränare och segertiden blev 1.56,2/1640 meter autostart.

I lopp 6 och 8 för dagen var systrarna Meja och Tuva Nilsson fast beslutna att göra om bedrifen från Dannero den 1:a maj och vinna var sitt lopp... Hur det gick? Jo, tjejerna tog även idag varsin seger med sina ögonstenar Maxi Moore (som Meja vann med på 2.49,8/1140 meter autostart) och Smedens Max Mara (som segrade på 2.48,2/1140 meter voltstart för Tuva). Laila Nilsson tränar. Bra jobbat, tjejer.

Facit för de Jämtländska hästarna från Östersundstravet på Solänget blev fyra segrar, tre andraplatser och ett tredjepris.

Foto och text av Tom Jönehag.

Publicerad lördag 14 maj 2022.