Wildcard till hemmahäst i Jämtlands Stora Pris

Nästa lördag den 11 juni körs Jämtlands Stora Pris med 700 000 kronor i förstapris och det är nu klart att vi får se minst en hemmahäst i loppet.


Vi vill förstås se minst en hemmahäst i årets upplaga av Jämtlands Stora Pris och har idag gett Oscar Berglund-tränade Dwayne Zet ett wildcard till loppet. Sexåringen vann Sylvesterloppet på Nyårsafton med över en halv miljon kronor i förstapris vilket också är den största segern en Östersundstränad häst någonsin vunnit.

Det här året började dock inte så bra för Berglunds häst med sjukdomar och några mindre bra prestationer, men i lördags avslutade Dwayne Zet starkt som trea i försöket till Sweden Cup bakom slutvinnaren Bepi Bi. I finalen fastnade sedan Östersundshästen med alla krafter sparade och det blir därför spännande att se vad Dwayne Zet kan uträtta i Jämtlands Stora Pris.

- Dwayne gick i mål med krafter sparade som trea i Sweden Cup-försöket och hade sedan allt sparat i finalen. Han hade lägre puls efter finalen än efter försöket och har nu hittat formen på allvar. Han har gått ett träningsjobb idag torsdag och kändes väldigt stark och fin. Det här blir jättekul och spännande både för mig och ägarna, säger Oscar Berglund till Östersundstravets hemsida.

Dwayne Zet har haft Jämtlands Stora Pris som mål i år, men har ont om startpoäng efter att ha blivit oplacerad som fastlåst i lördags. Hade Dwayne inte kvalat in till Sweden Cup-finalen hade han haft 5 600 poäng mer än vad han nu har och då hade han kommit med i Jämtlands Stora Pris på sedvanliga startpoäng. Nu visade han toppform i lördags och får därmed ett wildcard. Nio platser i loppet återstår och det finns möjlighet att dela ut ett wildcard till i loppet, företrädesvis till ytterligare en hemmahäst eller en utlandstränad häst. Övriga platser tillsätts sedvanligt via startpoäng. Det är mörk anmälan och anmälan går ut på måndag 6 juni kl 12.00.

Foto på Dwayne Zet vid segern i Sylvesterloppet: Mikael Rosenquist på TR Bild.

Publicerad torsdag 2 juni 2022.