Tips till torsdag 2 juni

Här kommer en V5-analys inför torsdagens tävlingar. Det är fina lopp, men samtidigt en svår V5-omgång som kan ge bra betalt för de som prickar in fem rätt.


V5:an inleds med ett kallblodslopp där hingstar och valacker får ha tjänat upp till 800 000 kronor och stona får ha tjänat hur mycket som helst. 4 Alfie vann på svenskt rekord i monté i senaste starten och formen är bra. Möter enklare hästar än vanligt och är ett tidigt bud. 5 Blixen har sett kanonfin ut i år och även om han står tufft inne på pengarna måste han räknas tidigt. Loppet är dock öppet och här streckas ytterligare två hästar. 1 Sundbo Nova är också van att möta tuffare hästar. Hon sprang in över en halv miljon kronor ifjol. 7 Alfa Lina vann på svenskt rekord i Derbyuttagning för två år sedan. Har haft svårt att växa in i eliten mot tuffa hästar, men kan inte räknas bort här.

I den andra avdelningen hoppas vi att det ska räcka med fyra streck. 7 Albert Zonett har hög grundkapacitet och har 14 segrar på 33 starter. Han var lite seg i avslutningen senast och kan betydligt bättre. Med några lopp i kroppen kanske formen är i antågande nu. 10 Geronimo Am avslutade klart duktigt som trea i STL senast bakom Sandra Erikssons Devils Tongue och möter enklare hästar denna gång. 4 Marlon Boko vann utan att vara som bäst senast och har fått en paus efter det. Kapacitet finns, men formen är svårbedömd. Streck också för 5 Otto Håleryd som vann från ledningen senast och skulle han nå den positionen igen kan han bli svårfångad.

Den tredje avdelningen är ett fint Treåringslopp där Daniel Wäjersten får tipsen med 5 Glendalough. Stoet inledde med två raka segrar, men galopperade senast och uppträdde lite knepigt då. Det här känns som en bra häst, men det finns flera tuffa konkurrenter. 6 Best Time Ever fick en jobbig resa utvändigt om ledaren senast, men höll fint som fyra. Har varit hårt betrodd i alla tre starter och blir att räkna med även här. 2 One Chance More vann i snygg stil senast i Östersund och ser ut att vara under stark utveckling. 3 Havbergs Vilma vann från ledningen senast i en snabb avslutning och känslan är att hon går framåt ytterligare med det loppet i sig. 9 Maverick Meerkat spurtade fint som trea i samma lopp och med rätt resa lär han dyka upp långt framme även här. 8 Star Muscle såg riktigt fin ut vid debutsegern, men fungerade inte alls senast som storfavorit och galopperade i slutsvängen. Dåligt läge, men får inte underskattas. 7 Eliana Rags var ute i Hans Petter Tholfsens Minneslopp med 250 000 norska kronor i förstapris senast och gjorde ett klart godkänt lopp som sexa på en bra tid. Har aldrig vunnit lopp, men kanske kan överraska här.

I V5-4 streckas tre hästar och tipset får 10 Bekke Stjernen som har sju segrar på 19 starter. Han vann från ledningen på Leangen i december, men har startat sporadiskt efter det och även varit struken flera gånger efter senaste starten. Han är därmed svårbedömd, men skulle han fungera blir han att räkna med. 6 Langlands Viking avslutade duktigt som tvåa i årsdebuten och har nu ett lopp i kroppen. Formen är på väg uppåt och han måste räknas. 11 Sol Storm har fin kapacitet, men har inte fungerat tillfredställande i år och är också svårbedömd. Han har mött Bekke Stjernen en gång tidigare i Östersund, den 5 juli ifjol och då vann Sol Storm. Vill man gardera vidare ser det öppet ut och då kan det krävas många streck.

I den avslutande avdelningen spikas 4 Hush. Senast vann han i norska V75 och tog då fjärde raka segern. Han är riktigt bra för klassen, är kvick i benen så från innerspår på tillägg borde han kunna öppna snabbt och sedan kanske kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede. Hur som helst är det bra chans om han bara inte blir instängd från början. Skulle favoriten svika är det mer öppet. 13 Match’em vann på 1.14,8 redan i andra starten i oktober som tvååring. Nu har han inte startat på ett tag och gör debut i ny regi. Svårbedömd, men har fart att kunna vinna. 6 Young Hope gjorde ett bra lopp utvändigt om ledaren senast och höll fint som tvåa på nytt rekord. 3 Rajadhiraja kan leda loppet länge om han kommer till ledningen.

V5-1:
4 Alfie
5 Blixen
1 Sundbo Nova
7 Alfa Lina
---------------------------
8 Backegubben
6 Norrbo Odin
2 B.B.Petter N.
3 Björlifix

 

V5-2:
7 Albert Zonett
10 Geronimo Am
4 Marlon Boko
5 Otto Håleryd
---------------------------
9 Listas Thaitanic
11 Happy Confess
2 Gonzo
8 Fighter Mearas
6 Iwalu
3 Emirate
1 Veneer

V5-3:
5 Glendalough
6 Best Time Ever
2 One Chance More
3 Havbergs Vilma
9 Maverick Meerkat
8 Star Muscle
7 Eliana Rags
---------------------------
1 Essyes Mazzanti
4 One Cristal

V5-4:
10 Bekke Stjernen
6 Langlands Viking
11 Sol Storm
---------------------------
3 Hellinrappa
13 Monster Mustasch
7 Nylander
9 Lill Wilma
5 Per Jo
8 Gullman
14 Miriam
4 Faste Odin
15 Napoleon
12 Diesel Flicka
2 Hovden
1 Dragon C.

V5-5:
4 Hush
---------------------------
13 Match’em
6 Young Hope
3 Rajadhiraja
8 Lady Hall
10 Besa Hagh
14 O.M.Flame
11 Taxi Gretha
12 Epsilon Sisu
9 Tobeanunorasinner
5 Yoyo Gel
1 Raj Raj Raj
7 Florens V.J.
2 Wilma Rudolph

4 x 4 x 7 x 3 x 1 = 336 rader/kronor

Publicerad onsdag 1 juni 2022.