Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 27

Nu har vi landat, slickat såren och kort summerat JSP-helgen. Vårt huvuduppdrag är att arrangera tävlingar och sammantaget kan jag konstatera att vi gjorde, trots vädrets makter, riktigt bra ifrån oss.


Banan höll bra, nöjda och glada tongångar från aktiva på stallbacken, övervakningsstallet fungerade femstjärnigt och vi fick uppleva många fina sportsliga prestationer. Spiltas Restaurang serverade åter högklassig kvalité på mat och dryck och vi fick också mycket beröm från våra gäster i publikhallen men… vi hanterade inte mat och dryck i pub-tältet och på Målgången på ett tillfredsställande sätt. Tyvärr gick alla in under tak när regnet föll och detta innebar att det inte gick att komma fram och köpa mat och dryck. Det tog tid… Det finns alltid ursäkter och förklaringar men vi får vi ta och acceptera kritiken och göra det bättre nästa år, det jobbet har vi redan påbörjat (!)

Mycket har hänt på området. Nu sitter 25 stycken belysningsstolpar monterade på innerplan och snart 13 stycken stolpar utanför banan. All elkraft är dragen och på agendan står nu elinstallation. Planen är att vara klar senast 31 augusti. Målning och färdigställandet av stall 6 och 7 och målning av inskrivningen är klar, 8 stycken nya avrinningsbrunnar är monterade och klara och nu ska vi se utfallet, innan vi tar de sista. Denna vecka påbörjar vi också ett jobb på rakbanan, i anslutning till den kända ”svackan” vid 500 meters- och 200 metersmarkeringen, här ska vi gräva ur och lägga ner dräneringsrör och fylla på med mer material.

Den nya organisationen inom Svensk Travsport tar form riktigt bra, tycker jag. Vi har nu haft ett antal möten i våra tre olika konstellationer. Dialogen i dessa är VD-rådet, ordföranderådet och konsortiet som alla blivit bättre och effektivare, mer öppet och transparant. Alla tre är rådgivande organ till beslutsfattare i Svensk Travsport, vilket jag ser som ett stort framsteg i en så stor och mångfacetterad organisation.

Ponnyelitveckan (PEV) som gick av stapeln på Wången under vecka 26 hade sin final i torsdags. I samband med hela 14 ponnylopp körde vi också två välfyllda kval- och premielopp. Här lyckades vi sända både kval- och ponnylopp live på nätet. Tyvärr råkade vi ut för en olycka i lopp 13, jag har pratat med berörda och hen är vid gott mod.

Almanackan:
12/7 Anmälningar till Derbykvalen 18/7 
18/7 Derbykvalen med start kl 18.20 (V64)
25/7 Anmälan till Derbyfinalerna 31/7 
31/7 Derbyfinaler med start kl 13.45 (GS75)
Vecka 29-31: Spiltas har semesterstängt för luncher, öppet på travtävlingarna 18/7 och 31/7
12/8 Anmälningar till 18/8 
18/8 Tävlingar med start kl 18.20 (V64)
20/8 Provlopp med start kl 11.00

Till sist:
Vi har nu gjort klart med en sjukvårdsansvarig/samordnare i samband med tävlingar. Det är företaget VERONICARE (Veronica Westberg) som nu ansvarar för organisation/personal, materiel, alko- och drogtest, utbildning mm.

Väl mött igen!
/JQ

Publicerad måndag 4 juli 2022.