Tips till söndag 31 juli

Denna söndag avgörs Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet på Östersundstravet och ATG arrangerar GS75 som huvudspelform. Här följer ett spelförslag till GS75.


I den första avdelningen blir 11 Knutte Sting stor favorit efter den enormt imponerande segern i senaste starten. Trots att han hängde i tredjespår runt om vann han enkelt med tussarna kvar. Sällan man sett en sådan uppvisning. Dåligt läge, men det är en spårtrappa och han är därmed en av hästarna som har tjänat mest pengar i loppet. 3 Excellent Liss gjorde ett bra lopp som tvåa mot Knutte Sting senast, men var ändå chanslös i slutstriden. Han har dock några lopp i kroppen nu och skulle han nå ledningen kanske han kan utmana favorit. Det blir två streck i GS75-1.

Den andra avdelningen är Derbystoet och det ser inte helt lättlöst ut. De tre vinnarna i uttagningsloppen; 1 Bato Tösen, 2 Nordsjö Anna och 9 Ragnhild W.M. måste förstås streckas, men tre hästar till är värda streck. 3 Sjö Perla var duktigt tvåa i uttagningsloppet 4 Tangen Tone har nu ett lopp i kroppen och lär vara förbättrad till denna start. Får dessutom ordinarie kusk Tom Erik Solberg i sulkyn nu. Streck också för 10 Sangviks Ballerina som gjorde en mycket stark upphämtning efter galopp i uttagningsloppet. Hon har bra fart i benen och går hon felfritt kan det vara så att hon bara rundar till seger.

Den tredje avdelningen är ett småklurigt kallblodslopp. 8 Alma Prins var dunderbra i vintras, men har inte fått till det på slutet. Det är en spårtrappa och han har tjänat mest pengar i loppet samtidigt som han oftast tävlar bra i Sverige så han måste räknas, men det finns frågetecken för formen och han garderas. 2 Blixen gick bra efter galopp senast och är i bättre form än vad raden visar. 6 Tangen Töff vann comebacken senast och måste tas på allvar igen. Streck också för 11 Gott Klirr som är van att möta tuffare hästar än så här.

I den fjärde avdelningen spikas 7 Huddlestone. Han vann försök och final på Dannero senast och har verkligen lyft sig i år. Inte så roligt spår nu, men det är en spårtrappa och Huddlestone har tjänat näst mest pengar i loppet och har en annan hårdhet än de andra i och med sina starter i STL. Det finns några motståndare, men det är en öppen omgång och Huddlestone är ett vettigt spikförslag.

I GS75-5 streckas två hästar. 9 Ros Borken orkade inte från utvändigt om ledaren senast i uttagningsloppet till Derbyt, men innan dess har han visat sig stark för klassen och har totalt sju segrar på 18 starter. Han måste ses med bra chans, men systemet dubblas med 6 Hauk Viktor som vann enkelt från utvändigt om ledaren på Orkla Arena senast. Han har bra kapacitet och två hästar känns rätt så starkt.

Den sjätte avdelningen är Svenskt Kallblodsderby och det ser ut att vara en öppen upplaga där flera hästar har segerchans. 1 Tangen Ove är riktigt speedig och skulle det klaffa för honom med fritt spelrum över upploppet kan han bli svår att stå emot över upploppet. Öystein Tjomsland har fem hästar med i loppet och fyra av dem bör streckas. Förutom 1 Tangen Ove bör Tjomslands 2 Tangen Minto, 3 Smedheim Braut och 4 Holter Odin streckas som alla gjorde det bra i uttagningsloppen. Här streckas också 5 Brenne Odin som svek i uttagningsloppet, men som kan mycket bättre och var favorit till slutsegern innan uttagningsloppet. Streck också för 9 Reime Blesen som gjorde det starkt som tvåa i uttagningsloppet.

Den avslutande avdelningen ser öppen ut, men här chansspikas 7 Behind Lord som gjorde ett starkt lopp som tvåa i ett STL-lopp på Dannero senast. Han öppnade då snabbt till ledningen och höll finfint som tvåa bakom Run n’Cola. Han ser ut att vara under rejäl utveckling och går framåt hela tiden och skulle han komma till ledningen även denna gång blir han nog svår att slå. Det ser ut att vara öppet bakom och en gardering kan kosta på så här chansspikas Behind Lord.

GS75-1: 3,11
GS75-2: 1,2,4,9,10
GS75-3: 2,6,8,11
GS75-4: 7 Huddlestone
GS75-5: 6,9
GS75-6: 1,2,3,4,5,9
GS75-7: 7 Behind Lord

576 rader = 576 kronor

Publicerad lördag 30 juli 2022.