Sportchef Mattias Stenbys ledare till söndag 31 juli

Då är det äntligen dags för Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet 2022.


Trots att antalet anmälda till årets upplaga var något lägre än de senaste åren var intresset att starta i uttagningsloppen högre än på länge. Efter totalt sex uttagningslopp har vi nu fått fram två profilstarka finaler där det inte är helt givet vem som blir favorit eller vem som vinner. Till nästa år är det dessutom fler hästägare som betalat in insatserna till Kallblodsklassikern än på många år vilket förhoppningsvis ökar intresset ännu mer till Kallblodsderbyt 2023.

Väldigt roligt att Östersundstravet har två finalister, en i Derbystoet och en i Derbyt. Vi önskar Anders Hafstads Minemaj och Tomas B Nilssons Fjasko stort lycka till i finalerna.

En nyhet för i år är att Derbystoet har samma förstapris som Kallblodsderbystoet, både stona och hingstarna/valackerna tävlar i år om en samlad prissumma på 1 200 000 kronor i vardera lopp där vinnaren plockar hem 600 000 kronor.

Det är förstås stort fokus på kallbloden en dag som denna, men vi har även en del fina varmblod som visar upp sig. Vi kör Hästägarkannan för både kallblod och varmblod i samarbete med Jämtlands Travhästägareförening och båda upplagorna håller fin klass.

Naturligtvis följs tävlingarna bäst på plats och i år har vi fri entré för alla. Kan du inte vara på plats på Östersundstravet denna dag finns möjligheten att se tävlingarna på TV12 eller på ATG.se.

Vi hälsar alla aktiva, publik och våra sponsorer Agria Djurförsäkring, Menhammar Stuteri och Sleipner varmt välkomna till årets upplaga av Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet! Och lycka till, allihopa!

Publicerad tisdag 26 juli 2022.