Sportchef Mattias Stenbys ledare till måndag 18 juli

Nu är det dags för uttagningslopp till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet för kallblod.


Sedan ifjol är den här tävlingsdagen en huvuddag i tävlingsschemat och ATG arrangerar V64 på våra tävlingar. En nyhet för i år är att stona tävlar om samma pengar i Derbystoet som hingstarna och valackerna gör i Svenskt Kallblodsderby. Förstapriset i finalerna är 600 000 kronor och det är i år fler ston i uttagningsloppen till Derbystoet än vad det är i uttagningsloppen till Kallblodsderbyt.

Vi har 28 ston i Derbystokvalen och 27 hingstar/valacker i Derbykvalen vilket ger totalt sex uttagningslopp (fyra ifjol) där de fyra främsta i varje uttagning går till final. Totalt tre Östersundshästar provar lyckan i uttagningarna. Anders Hafstads Minemaj i Derbystoet samt Tomas B Nilssons Fjasko och Jörgen E Berglunds Olis M.K. i Derbyt.

Finalerna körs söndag 31 juli och på lördag kväll den 30 juli är det Derbymiddag för finalisterna i Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet. I år hålls middagen på Överby Stuteri, mer information och inbjudan till deltagande ekipage kommer i samband med spårlottningen till finalerna som sker direkt efter kvällens sista lopp.

OBS! Vi drar igång tävlingarna redan kl 17.55 med lopp 1. Det blev elva lopp denna kväll när det blev tre uttagningslopp i varje kategori och för att slippa ha spårlottning till finalerna ”mitt i natten” börjar vi tävlingarna tidigare.

Välkomna och lycka till!

Publicerad torsdag 14 juli 2022.