Fyra hemmasegrar på ponnydagen

Östersundstravets största Ponnyheldag under torsdagskvällen blev en fantastisk tävlingsdag trots att det bjöds på lite regn.


Hela 98 kuskar kom på besök och nästan elva hästar i snitt per lopp, fördelat på 14 lopp. Hur gick det då för våra hemmahästar? Jo, hela fyra segrar, fem andraplatser och fyra tredjepris blev kvällens facit.

Där den första hemmasegern kom i lopp 4 där Sally Kvarnlöf och hennes ögonsten Olaf (bilden) tog sin första seger tillsammans efter tre andraplatser. Segertiden blev 2.38,4. 

Supersystrarna Tuva och Meja Nilsson var såklart på plats med sina shettlandsponnysar och först ut Smedens Max Mara med storasyster Tuva som tog sin femte årsseger på finfina nya rekordet 2.38,9. En sänkning med hela 4,8 sekunder.

I lopp 9 var det sedan dags för lillasyster Meja att tävla med sin Maxi Moore och även det resulterade i en seger och rekordsänkning med 4,9 sek. Detta var parets fjärde årsseger och tillsammans har nu tjejerna nio segrar hittils under 2022. 

Under lopp 14 började det regna igen, men det brydde sig paret Rustaq och Eline Lundblad inte det minsta om utan vann på nya rekordet 2.14,7.

Den tredje heldagen är nu till enda och Östersund kör nästa heldag den 28:e augusti med en familjedag på på programmet. Gnägg Gnägg!

Text och bild av Tom Jönehag.

Publicerad lördag 2 juli 2022.