Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 5

Jag vill gärna summera vår första vinterdag med STL/V75. En tävlingsdag i ganska tuffa väderfållanden där framförallt det ymniga snöfallet ställde till det.


Traktorerna gick varma och personalen hade inte många minuter över… Vilket får, på ett positivt sätt, symbolisera denna travdag.

 • Anläggningspersonalen var väl förberedda och resultatet blev därefter; mycket beröm för en fin och förvånansvärt snabb bana. Bra jobbat!

 • Spiltas Restaurang var fullbokat och våra gäster och sponsorer fick en meny av bästa märke. Två kunder var till och med så nöjda att de vill påbörja ett nytt samarbete. Fler samarbetspartners!

 • Det var mycket god och trevlig stämning i en nästan fullbokad publikhall. Lyckat upplägg med buffé, alla hanterade restriktionerna på ett fördömligt sätt (!). Detta borgar för en bra fortsättning!

 • Vårt nya koncept med Målgång/Läktare blev riktigt bra. Sittande matgäster, servering av dryck på båda över- och undervåning innebar att vi kunde hanterade avstånd och köer riktigt bra. JSP-rummet var som vanligt uthyrt till våra, jag kallar dem V75-stammisar. Detta ska vi utveckla!

 • På publikområdet hade vi dukat upp med eldkorgar, halmbalar och filtar för både värme och möjliga sittplatser. Det var ett uppskattat inslag!

 • Sporten blev både bra och spännande och med totalt 35 startande från hemmalaget, varav 12 på V75, blev det en del slantar till våra ägare och tränare på Östersundstravet. Dessa blev prisplacerade:

  1:a Alviano (Anders Henriksson)
  2:a Donners Am (Per Linderoth), Bonaldo (Anders Hafstad), Ulimited Face (Lars-Åke Larsson), Minea (Anders Hafstad)
  3:a Text Man Hörsta (Veronisa Sundberg Book), Distant Thunder (Hans Swedin)
  4:a Miriam (Fredrik Norredahl)
  5:a Get Ready On Tour (Fredrik Jonsson), Turmalin Yankee (Veronica Sundberg Book), Zetaime (Tamara Skutnabb)
  6:a Vicken Quicken (Maria Sjöström), Frida Taxam (Tomas B Nilsson)
  7:a S.G.Flying Diaval (Håkan Berglund), Grannstoscha (Jenny Björk)
  8:a Emirate (Tamara Skutnabb)
  Stort Grattis till ER alla!
 • Hästägareföreningen var också i farten och bidrog till god stämning. Dels gick de omkring på stallbacken och bjöd våra aktiva på kaffe och därefter stod de i stallutfarten och bjöd avresande på korv med bröd. Vi delade även ut en "Goodiebag" till alla hästskötare med starthäst som innehöll dricka, kexchoklad, ost/skink-fralla, våtservett och en Östersundstravetmössa. Många tacksamma resenärer!

 • Spelomsättningen blev också riktigt bra! 99,6 miljoner kr på V75!

 • Avslutningsvis vill jag från Jämtlands Travsällskap rikta ett stort tack till:
  min personal, alla aktiva, funktionärer, representanter från hästägareföreningen, publik, gäster och sponsorer som på olika sätt hjälp till, bidraget, fixat och underlättat allt arbete. Tävlingsdagen blev riktigt bra!

Mvh
/JQ 

Publicerad måndag 31 januari 2022.