Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 4

Det mesta flyter på och snart är det bara ett dygn kvar.


Äntligen har vi fått vår andra STL-omgång, en V75-dag med eliten på plats. Vi har krigat för detta under många år och äntligen, genom att byta och förhandla om dagarna, har tilldelningen blivit en extra STL-tävling mot att vi bytte vår V86:a mot en GS75 i juli. En bra och lyckad lösning!

Många spännande lopp där man på flera håll lyft lite på ögonbrynen då vi valt, dels tre 15-hästarslopp, dels fyra lopp med voltstart. Tillägg och spårlottningen har inte gjort det enklare. Jag blir inte förvånad om det blir hög utdelning på V75-spelet. Idag skiner solen från en klarblå himmel, men hur blir vädret imorgon? Vem hanterar snön bäst?

Investeringsprojekten och planen för året är nu på rulle och budgeten för 2022, som ser ganska bra ut, har skickats in till ST. Verksamhetsplanen är fullproppad med aktiviteter på sport, marknad och travskola, anläggning och banor. Återkommer mer om detta efterhand.

Det händer en hel del på anläggningen också. Nya kunder är på väg in och vi kommer göra lite förändringar till våren, avseende både boxar och stall men framförallt tilldelningen av hagar.
Nya hyresavtal är utskickade (har lagts ut i respektive stall) och vi kör ett uppföljningsmöte redan den 14 februari, välkomna då!

Vi har en del att ta tag i, och det ganska omgående. Vi ska göra en revidering av SÄBA (ST:s krav på SÄkerhet BAna), vilket inte görs i en handvändning, slutföra stora el-revisionen, som också är omfattande och vi ska byta all stallbelysning. Jämtkraft kommer i vår gräva ny fjärrvärmeledning, delvis på vårt område, vilket innebär lite ”störmoment” nere i skogen. Vi hoppas detta ska kunna ge oss lite ekonomisk pay-back på renovering av staketet och markarbete i första sväng. Vi kommer också till våren montera en ny telemast i första sväng för bättre täckning i området. Detta ger oss också en slant åter…

Avslutningsvis vill jag tacka alla hyresgäster för bra återkoppling och samarbete denna tävlingsdag. Varenda box är upptagen och det har gått smärtfritt och smidigt. Stort tack, det underlättar mycket!

Vi håller nu tummarna för alla 35 hemmaekipage!

/JQ

Publicerad fredag 28 januari 2022.