Sportchef Mattias Stenbys ledare till lördag 29 januari

Äntligen STL/V75-tävlingar på Östersundstravet igen!


Men den här gången är det inte juni och Jämtlands Stora Pris som är det normala för Östersundstravet när det är STL/V75 utan för första gången någonsin får Östersundstravet nu chansen att arrangera en lördagsomgång med STL/V75 vintertid. Tävlingsdagen i juni med Jämtlands Stora Pris finns kvar och körs i år lördag 11 juni.

En stor ära för Östersundstravet förstås och viktigt för travsporten i Norrland att få möjlighet att tävla i travets elitserie även på vintern. Och vilka fina lopp vi har fått till, det blir verkligen en riktigt spännande lördag!

Vi hade 198 anmälda hästar på tolv lopp till STL/V75-dagen den 12 juni 2021, till denna vinterdag fick vi totalt 210 hästar anmälda vilket är ett tecken på att det finns ett stort behov av STL/V75-tävlingar i norr även vintertid. Det här är femte STL/V75-lördagen i år och bara Mantorp 8 januari har haft fler anmälda på tolv lopp med 211 hästar.

Vi kör Sven O Perssons Minne för de bästa kallbloden med 150 000 kronor i förstapris. I somras när loppet kördes senast vann Odd Herakles, han är inte på plats den här gången men det är ändå ett namnkunnigt gäng som gör upp om segern. Vi kör för första gången Sanitys lopp, Malin Löfgrens ögonsten har betytt mycket för många travintresserade i Jämtland och vi väljer att hedra hästen med ett eget lopp. Här är hemmahästen Donners Am en het segerkandidat.

När Östersund arrangerade STL/V75 i juni 2020 genererade den dagen den näst högsta V75-omsättningen hos ATG under 2020, endast jättejackpotten på Nyårsafton på Axevalla slog Östersund med ”några kronor” i omsättning det året. Utdelningen på sju rätt 2020 landade på 1,2 miljoner kronor. Året före blev utdelningen på sju rätt 1,9 miljoner kronor och 2021 var det ingen som lyckades pricka in sju rätt så vi kan konstatera att det brukar bli spelvänligt och svårlöst när Östersundstravet är arrangör av ATG:s största spelform. Att vi har Sveriges näst längsta upplopp är nog en anledning. Den här gången är också tre av de sju V75-loppen 15-hästarslopp.

Missa inte att köpa din entrébiljett till tävlingarna via Tickster.com. Påminner också all publik om att förutom entrébiljett även ha med sig ett giltigt covidpass och ID-kort som ska visas upp i entrén. Vi har spelkassor öppna på tre platser på banan; på Spiltas, i Publikhallen och på Målgången. Men det går förstås lika bra att spela i ATG:s app. Känn dig varmt välkommen och lycka till!

Publicerad måndag 24 januari 2022.