Sportchef Mattias Stenbys ledare till 16 januari

Kuskchampion 2021 blev Mats E Djuse med 25 segrar och tränarchampion blev Daniel Wäjersten som på årets sista dag knep en seger och tog sig förbi Oscar Berglund. Totalt kom Daniel upp i 19 segrar.


Under dagen kommer vi att uppmärksamma Mats och Daniel i vinnarcirkeln och dela ut pris till dem.

På årets sista tävlingsdag slog Oscar Berglunds Dwayne Zet till och vann årets sista travlopp i Sverige, Sylvesterloppet, som skulle körts på Axevalla men blev flyttat till Halmstadtravet. Förstapriset var hela 537 629 kronor vilket kan vara den största segersumman en Östersundstränad häst någonsin vunnit, jag har i alla fall inte lyckats hitta någon större seger än. Olle Carlsson var tvåa i Svenskt Travderby på Jägersro 1998 med egentränade Kasper Tim bakom Per Lennartssons Jolly Rocket, en andraplats som var värd 650 000 kronor men Dwayne Zets seger är nog den seger som inbringat mest pengar till en Östersundstränad häst. Hur som helst, stort grattis till hela kretsen runt hästen, och till denna travdag är det Dwayne Zet som pryder omslaget.

2021 var Östersundstravet tilldelade 236 lopp, men vi valde att skriva ut en hel del extra lopp. När vi summerar fjolåret kan vi se att vi körde 255 lopp, alltså 19 extra lopp vilket förstås är till gagn för hästägarna och alla aktiva i regionen. Hur många extra lopp vi kommer att skriva ut under detta år vet vi inte än, men vi kommer att ha som målsättning att lägga till extra lopp när vi fördelar om icke utbetalda prispengar under året.

Redan denna söndag har vi skrivit ut ett extra lopp och vi kör elva lopp. Vi har haft en månads uppehåll och tänkte att det är lika bra att så många hemmahästar som möjligt har startmöjligheter redan i årspremiären. Det blev också klart bra anmält och vi har flera trevliga lopp att se fram emot. Östersundstravet är i fokus denna söndag med Grand Slam 75 och livesändningen i TV12 pågår mellan kl 14.30 – 17.30.

Efter denna tävlingsdag laddar vi mot nästa travdag som är STL/V75-dagen lördag den 29 januari, missa inte att köpa din entrébiljett till den dagen via Tickster.com.

Påminner också all publik om att ha med sig ett giltigt covidpass och ID-kort som ska visas upp i entrén.

Lycka till!

Publicerad tisdag 11 januari 2022.