Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 8.

En anläggning på ca 25 hektar, 25 byggnader, 220 boxar fördelat på tolv stall, tävlingsbana och träningsbanor kräver en hel del underhåll. Många viljor kombinerat med vädrets makter…


Då förstår ni att det inte är enkelt alla gånger. Jag brukar framhålla min personal inte allt för sällan och det har jag fog för många gånger. Men vi lyckas inte alltid och vi har en hel del att förbättra, men oavsett så planerar, finansierar och jobbar vi för att så många som möjligt ska få det så bra som möjligt.

Jag kan konstatera att tävlingsovalen den 22/2 åter höll högsta nivå, efter förutsättningarna. Mycket folk på Spiltas, Café Volten och ett helt gäng i publikhallen borgar för att vi förhoppningsvis återgår till tiden innan pandemin. Hoppas verkligen att vi snart ska få storpubliken åter. Kanske än fler letar sig hit då travsporten är en av få event man kan se, uppleva och följa på plats och ändå på lite ”avstånd”.
Vi kan med glädje också konstatera att spelet på både V4 och V5 blev riktigt bra i tisdags!

Förfrågningar och bokningarna på både publikhallen och på Spiltas Restaurang ökar och här har vi potential till nya kunder, nya hästägare och nya spelare. Alla dessa ingredienser får våra hjul att snurra. Vi gör det vi kan!

...och glöm inte Tjejkvällen på Östersundstravet den 8 april. Läs på hemsidan, informera och sprid detta!

Vi har nu startat upp årets stora projekt; ny banbelysning. Offerter är ute, leverantörer är kontaktade, tidsplanen läggs inom kort och all formalia landar successivt. Pusselbitarna börjar falla på plats. Målsättningen är att hela projektet ska vara klart i september. Man kan tycka att tiden är väl tilltagen, men alla beställningar och bokningar måste vara klara innan semestern. Det som inte är gjort innan juni kommer vi aldrig kunna arbeta i kapp. Pengen för hela projektet hanterar vi med egna och sökta medel, och här ligger vi bra till!

Hyresmötet den 14/2 innebar att vi var överens om hyresavtalet och dessa kommer skickas ut för påskrift med startdatum 1/3.

På informationsmötet den 23/2 för Jämtlands Travsällskaps medlemmar redovisade ordförande Håkan Karlsson om Svensk Travsports affärsplan, organisation och vad detta i praktiken innebär för oss och vår verksamhetsplan.

Mvh
/JQ 

Publicerad torsdag 24 februari 2022.