Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 7.

Det finns en hel del som är riktigt bra och kul, men det finns också saker som irriterar mig.


Det som inledningsvis är bra är att den nya organisationen inom Svensk Travsport börjar ta form. Vår ordförande Håkan Karlsson har blivit vald till ordförande i både ordföranderådet och i konsortiet vilket innebär mycket god insyn. Detta är en fjäder i hatten för både Håkan och för Jämtlands Travsällskap. Rätt man på rätt plats!

Att vi och vår egen organisation på plats hanterade en STL/V75-dag med bravur, trots riktigt jobbigt väder, är ytterligare bevis på att vi klarar tuffa utmaningar. Att vi också kan planera och genomföra långsiktiga och stora investering visar på att vi gör en hel del rätt…

Arbetet med nya publikhallen och nytt stall är klart och vi har nu påbörjat ett nytt stort projekt; ny banbelysning, nya 100-metersstolpar med omstartssignal, ytterligare breddning av banan, korrigera banlängd och kurvor, förbättra dränering och ny belysning i alla stall. Detta ska vi under 2022 hantera med egna medel och sökta bidrag.

Men en sak som gör mig både förvånad och en smula irriterad är hur vår egen tidning Travronden kan fördela innehållet i tidningen med 26 sidor (!) om Prix de Amerique och fyra sidor om V75 på Östersundstravet. Självklart kan vi inte jämföra oss med ett världsarrangemang, men lite mer hade jag räknat med, lite mer intervjuer, lite mer reportage och lite mer engagemang. När sedan en aktiv i södra Sverige har synpunkter på att ”Norrland” under vintertid inte ska få fler STL-dagar, blir jag fundersam. Ska Travsverige leva, ska också travdagar och pengar fördelas rättvist. Med facit i hand hade nog inte ”ordinarie bana” i södra Sverige kunnat köra denna dag på grund av stormen Malik… Men vi klarade det!

Senaste travdagen kunde hemmalaget kamma hem två fina 1:or och övriga resultat enligt följande:
1:a Firefoot (Oscar Berglund) och Il Boscaiolo (Linda Fastesson).
2:a Vicken Quicken (Maria Sjöström), S.G.Flying Diaval (Håkan Berglund), No Lane (Magnus Löfgren), Weightlessness (Tomas B Nilsson) och Sohlanna (Maria Rönning).
3:a Crescent (Niklas Sköld), Young Danne (Per Linderoth) och Eternit (Johan Gunnarsson).
4:a H.P.Roadrunner (Arild Eggen), Leon de Castella (Veronica Sundberg Book), Rive Rappa (Jan Wallén), Al's Charmy Flicka (Fredrik Norredahl), Zoega (Tamara Skutnabb), Nylander (Kin Backman) och Kalle Kanin Tooma (Tomas B Nilsson).
5:a Text Man Hörsta (Veronica Sundberg Book).
6:a Silver Skatt (Daniel Eriksson), B.W.Marri (Lars Ångström), Super Lux (Niklas Sköld), Rötungen (Fredrik Norredahl), Bird Parker (Hans-Erik Nyström) och Gorgeous Am (Hans Swedin).
7:a Tangen Leo (Emelie Mörk).
8:a Bosse Best (Kenth Söderlund).

Stort Grattis till ER!

Påminnelser:
* Hyresmöte för alla hyresgäster den 14/2 kl 18.00 i nya publikhallen.
* Informationsmöte för Jämtlands Travsällskaps medlemmar den 23/2 kl 18.00 i nya publikhallen.

Avslutningsvis vill jag påminna att pandemin inte är över, även om restriktionerna i princip är borttagna.
Vi har på senare tid fått flera positiva provsvar och därför ska vi alla fortsätta vara extra försiktiga. Håll ut och håll i! Vaccinera er, så skyddar ni er själva och andra!

Mvh
/JQ 

Publicerad måndag 14 februari 2022.