Tips till tisdag 8 februari 2022

Här följer tipsen till tisdagens lunchtrav.


V4:an inleds med spik på 9 Firefoot som är en läcker typ som såg strålande fin ut vid två segrar från ledningen i sin förra regi. Nu är han ny hos Oscar Berglund och har tränat starkt inför detta. Hästen har visat väldig startsnabbhet, men har fått bakspår och vi kanske kan räkna med att Djuse tidigt kör till? Hur som helst ser detta ut att vara en häst som kan klättra genom klasserna och segerchansen ska vara mycket god. 5 Andtheraceisover avslutade rejält vid segern 4/1, senast kom han fel på det men gick okej i skymundan. Sviker favoriten är han ett tänkbart motbud. 3 Pagadis Pride gick i tredjespår sista 800 senast på Leangen och avslutade bra över upploppet. Han har gett ett litet trögt intryck, men kanske kan bli lite piggare med körspö i Sverige. 2 H.P.Roadrunner har visat fin form på slutet och senast fick han aldrig fritt. Han är kvick i benen från start och kommer snart att vinna lopp. 1 Vicken Quicken är snabb från start och går bra i ledningen, men senast blev det lite för tufft tempo och han orkade inte.

V4-2 är ett trevligt och svårlöst kallblodslopp där 6 Arverud Bonus visade rejäla takter senast när han vann från utvändigt ledaren. 4 B.W.Marri vann Karmines lopp i snygg stil 26/11. Hon såg fortsatt formstark ut senast som fastlåst i rygg på ledaren och blir givetvis att räkna med även här. Norske 7 Admiral B. ska göra första starten på svensk mark. Senast på Leangen backades han loss 200 kvar och avslutade vasst till seger. Med rätt resa dyker han upp långt fram även här. 5 Harvs Erik avslutade duktigt till seger senast och fick utdelning på fina formen. 9 Husnäs Tilja kom loss sent senast och hade krafter sparade. Hon är klart på väg uppåt och kan snart skrälla. 1 Bosse Best är i bra slag och har form att kunna överraska. 2 Klack Ante gick positivt efter galopp senast. Lopp i kroppen och sköter han sig kanske han kan vara en storskräll?

I den tredje avdelningen gör Oscar Berglunds 2 Emperor comeback. Han höll starkt som trea i STL på Bergsåker 28/8, gången efter på Färjestad galopperade han i striden på upploppet efter ett lopp utvändigt om ledaren. Nu återkommer han efter en paus och har tränat fint inför comebacken. Normalt sett en bra chans att ta sjätte segern i 16:e starten. 7 Il Boscaiolo har bra kapacitet och var duktig som tvåa i november bakom Importedfrmdetroit. Har inte startat på ett tag nu, men om favoriten inte är på topp kan han räcka långt. 6 Secret of Joy har inte startat sedan Dam-SM-finalen på Åby i oktober och är också lite svårbedömd formmässigt. Möter dock lite enklare hästar än vanligt och har vunnit efter tävlingsuppehåll förr. Vill man gardera vidare kan 3 Sally’s Love nämnas som spurtade piggt senast och är uppåt i form och 1 Leon de Castella som trivs om han når ledningen.

I V4-4 får 4 Rote Lin tipset. Hon var trea i V75 1/1 och såg sedan riktigt fin ut vid segern på Bollnäs 18/1. Senast på vinterbana såg det ut som att hon inte fick travet att stämma, men nu är det ingen isbana. Uppgiften ser bra ut, men hon garderas. 9 Pave Sokken reparerade en galopp på ett bra sätt senast i Östersund i loppet som vanns av Storm Teddy. Han är inte att lita på och han är bara fyra år, men sköter han sig dyker han upp i striden. 6 Jack M.R. har bra fart i benen, men har svårt att få till det fullt ut. Står tufft till propositionsmässigt, men har galopperat bort en hel del pengar och har ändå kapacitet att räcka långt felfri. 8 Hibovalle har visat fin form och framför allt var insatsen som fyra efter galopp näst senast plusbetonad. Fyra streck kan räcka, men det finns fler potentiella skrällbud. 3 Mjölner Apollo står bra inne i loppet och har gott grundkunnande, men verkar ha en bit till toppformen. 7 Rive Rappa är inte alls tokig och har nog bättre form än vad raden visar, men har inte fått till det på slutet. 1 Järvsöjerka står också fint inne i loppet och såg ut att ha en del sparat senast.

V4-1:
9 Firefoot
---------------------------
5 Andtheraceisover
3 Pagadis Pride
2 H.P.Roadrunner
1 Vicken Quicken
7 Kanonen
6 Goal Digger
8 Birdie Num Num
4 Silver Skatt

V4-2:
6 Arverud Bonus
4 B.W.Marri
7 Admiral B.
5 Harvs Erik
9 Husnäs Tilja
1 Bosse Best
2 Klack Ante
---------------------------
8 Hallsta Goudis
3 Slotts Linda

V4-3:
2 Emperor
7 Il Boscaiolo
6 Secret of Joy
---------------------------
3 Sally’s Love
1 Leon de Castella
8 S.G.Flying Diaval
4 Text Man Hörsta
9 Super Lux
5 Denali

V4-4:
4 Rote Lin
9 Pave Sokken
6 Jack M.R.
8 Hibovalle
---------------------------
3 Mjölner Apollo
7 Rive Rappa
1 Järvsöjerka
2 Rötungen
10 Klack Pansar
5 Bara Fille

1 x 7 x 3 x 4 = 84 rader/168 kronor

Chansvärdering alla lopp:

Lopp 1: 9-5-3-2-1
Lopp 2: 6-4-7-5-9
Lopp 3: 2-7-6-3-1
Lopp 4: 4-9-6-8-3
Lopp 5: 7-9-3-6-2
Lopp 6: 1-4-8-6-3
Lopp 7: 8-7-9-6-12
Lopp 8: 5-6-3-4-8

Publicerad måndag 7 februari 2022.