Sportchef Mattias Stenbys ledare till torsdag 3 mars

Efter två år med pandemi, restriktioner och mycket tråkigheter har det nu tyvärr dykt upp andra saker som påverkar hela vår omvärld i negativ bemärkelse.


Kriget i Ukraina är obeskrivligt tragiskt och man får lite perspektiv på vad som verkligen betyder något och vad som är viktigt. Ordet katastrof används ofta felaktigt och det är lätt att kasta ur sig sådant när det inte är plogat eller sandat på gångvägen, när en proposition inte passar perfekt eller om favoritlaget i fotboll bara får oavgjort hemma mot bottenlaget i tabellen. Nu är det katastrof på riktigt för befolkningen i Ukraina.

Denna tävlingsdag på Östersundstravet är det åter lunchtrav som gäller, tredje tävlingsdagen i rad. Det är tio lopp i programmet men tyvärr lite sämre anmält än senast trots att vi nu går in i mars och fler hästar borde vara på gång efter vinterträningen. Men bensin- och dieselpriserna skenar just nu på grund av kriget i Ukraina och kanske har det negativ inverkan på tilltänkta tillresande gäster från andra banor och det blir nog allt vanligare framöver att man startar på hemmaplan för att minska på resekostnaderna. 14 hästar kommer dock från Norge denna lunch när nu Leangen inte tävlar längre och nya banan Varig Orkla Arena ännu inte börjat tävla.

Nästa tävlingsdag är fredag 18 mars då vi ska hylla Travgalans Vinnare. Östersundstravet är huvudbana och ATG arrangerar V64 på våra tävlingar. Se till att boka din plats på Spiltas Restaurang redan nu, fredagskvällar är oftast populära tävlingsdagar för restaurangpubliken.

En överlycklig Sanna Boije fixade enda hemmasegern när hon vann med egentränade Valentino Demi på lunchtravet den 22/2 och de pryder också omslaget på programmet denna vecka. Den här tävlingsdagen är det 48 Östersundstränade hästar i startlistorna. Hur många hemmasegrar kan det bli nu?

Välkomna och lycka till!

Publicerad lördag 26 februari 2022.