Sportchef Mattias Stenbys ledare till tisdag 8 februari

Trots ihållande snöfall från kl 11.00 och under hela tävlingsdagen den 29 januari kan vi sammanfatta Östersundstravets första vinterdag med STL/V75 som väldigt lyckad.


Med pandemimått mätt var det nästan fullsatt i alla tre inomhusbyggnader och bra tryck på samtliga försäljningsställen. Vi hade även nöjda sponsorer och samarbetspartners samt nöjda aktiva som fick tävla på en fin bana trots det väder som bjöds. Vi kan konstatera att det var många delar som fungerade väldigt bra trots att det var första gången vi arrangerade en STL/V75-dag vintertid och det finns mycket att bygga vidare på till nästa år.

Vi fick en hemmaseger under tävlingsdagen och det var ”Ante” Henrikssons Alviano som vann montéloppet tillsammans med Angela Eriksson. I V75-loppen blev det tre andraplatser och de togs genom Per Linderoths Donners Am (Sanitys lopp), Anders Hafstads Bonaldo (Sven O Perssons Minne) och Lars-Åke Larssons Unlimited Face (STL Diamantstoet). Totalt körde Östersundstränarna in 365 200 kronor denna lördag.

V75-omsättningen uppgick till hela 99,5 miljoner kronor vilket är oerhört starka siffror för en ”vanlig” lördag. Jag kollade upp siffran med ATG och det är den 50:e högsta V75-omsättningen utan Jackpot och förstås jätteroligt att Östersundstravets lopp var så intressanta för spelarna. Elitloppslördagar, Unionstrav och omgångar under pandemin när det inte fanns annat att spela på än svenskt trav i ”hela världen” är exempel på omgångar som haft högre omsättningar, men Östersundstravets omsättning från i lördags står sig väldigt bra i förhållande till ”vanliga” omgångar utan Jackpot. Exempelvis kan vi jämföra oss med Mantorp den 8 januari tidigare i år som omsatte 88,3 miljoner och Gävle den 15 januari i år som kom upp i 89,2 miljoner kronor med samma förutsättningar.

Nu är det dags för lunchtrav och 41 hemmahästar startar denna tisdagslunch. Spiltas Restaurang på publikplats serverar köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis eller mandeltorsk med citronmajo och potatis.

Välkomna och lycka till!

Publicerad torsdag 3 februari 2022.