Sportchef Mattias Stenbys ledare till tisdag 22 februari

Lunchtrav senast och det blev två hemmatränade segrar. Oscar Berglunds Firefoot som vann första starten i Oscars regi och Linda Fastesson-tränade Il Boscaiolo som rundade till snygg seger. Det är också Il Boscaiolo som pryder omslaget på programmet.


Nu är det lunchtrav igen och redan i det första loppet dyker just Il Boscaiolo upp och kanske kan han ta en ny seger? Hur som helst, vi kör tio lopp denna gång och det är trevliga tävlingar måste jag säga. Klart godkänt anmält för att vara i februari och en hel del fina hästar visar upp sig under tävlingsdagen.

I tisdags den 15 februari kördes den sista tävlingsdagen någonsin på Leangens travbana i Trondheim. En helt ny bana, Varig Orkla Arena, är nu planerad att ha sin premiärdag söndagen den 20 mars. Lördag den 9 april ska den nya banan arrangera sin första norska V75-dag. När publikutrymmen står klara verkar i dagsläget fortfarande lite oklart, men det känns spännande med en helt ny 1100-meters travbana med 243 meters upplopp 31 mil bort från Östersund. I och med att det nu blir en dryg månads uppehåll från travtävlingar kring Trondheim kan vi kanske räkna med fler norska gäster än vad vi sett på slutet. Denna dag har vi visserligen ”bara” åtta norsktränade hästar i startlistorna men till kommande dagar i mars kan det säkert bli fler som åker över gränsen för att starta sina hästar.

På lördag 26 februari presenteras vinnarna i Årets Priser 2021 i en film på Östersundstravets hemsida. Vinnarna får sedan ta emot sina priser på tävlingskvällen den 18 mars som vi har döpt till Travgalans Vinnare. Innan fredag den 18 mars hinner vi med ett lunchtrav som körs torsdag den 2 mars.

40 hemmahästar i startlistorna denna gång. Hur många Östersundssegrar kan det bli?

Välkomna och lycka till!

Publicerad torsdag 17 februari 2022.