Travbanechef Jan Quicklund informerar v.50 och 51

Den senaste tävlingsdagen fick vi tyvärr många masstrykningar och kuskändringar och på finaldagen blev det halvdåligt anmält, tyvärr. Men så är det i denna så ovissa sport. Dag, form och passande proposition kan inte alltid stämma. Nu gör vi snart årsbokslut och det känns ganska bra, men detaljer och övrig information om 2023 ber jag om att få återkomma med.


Jag har varit på Solvalla i två dagar och träffat alla travbanechefer, samtliga ordförandena, de styrande i Svensk Travsport och övriga intressenter i sporten. Två dagar av samordning, information och beslut för att ytterligare flytta fram positionerna för travet i allmänhet och för Jämtlands Travsällskap i synnerhet. Mycket är spännande och intressant och utbytet med andra banor är värdefulla. Men man märker en tydlig oro för framtiden. Samtidigt med krig och oroligheter i vår närhet, den höga inflationen, ökande räntor och instabila elpriser så viker också spelomsättningen. Detta innebär sammantaget svåra avvägningar. Svensk Travsport har dock beslutat om att behålla den bottenplatta, den ökning vi fick av ekonomiska medel till 2022, även ska gälla för 2023. Detta innebär lugn och trygghet för nästa års fortsatta satsning. Men därefter måste vi kanske vara redo för helt andra och tuffare beslut.

BE-kort:
Vi har fått frågor om att ta BE-kort. Det vi råder alla är att gå med i Hästägareföreningen och därefter anmäla er till informationsmötet den 24 januari. Anmäl er till mig eller till ordf. i hästägareföreningen; Staffan Sjömark. Alla uppgifter hittar ni på hemsidan. Välkomna!

Nya funktionärer:
Vill du eller vet du någon som är intresserad av att bli tävlingsfunktionär på Östersundstravet, hör av er. Vi planerar en informationsträff under Q1 för att därefter anordna en utbildning under Q2.

Digitalisering:
Idag (16/12) fick jag besked och definitivt beslut om att alla spelterminaler tas bort direkt efter års-finalen den 21/12. Beklagligt men sant... Nu laddar vi ner ATG-appen och fortsätt spelet digitalt.
Samarbetet med Reaxcer fortsätter med fri entré alla dagar utom STL/V75. Men ni måste ändå gå in på tickster.se och ”köpa” en biljett för 0kr och registrera er vid entrén. Våra entrévärdar hjälper dig.

Almanackan:
19/12                  Hyresmöte kl.1700
21/12                  Årsfinal med V4 kl.1220
23/12                  Spiltas har jul- och nyårsstängt till den 9/1
27/12                  Anmäl till GS75 den 1/1 2023
1/1 2023             GS75 kl.1345

Till sist:
… glöm inte att förboka biljetter till STL/V75 21/1 och anmäla er till travgalan den 4 mars 2023…

/JQ

Publicerad fredag 16 december 2022.