Travbanechef Jan Quicklund informerar v. 49

Masstrykningar och flera kuskändringar… Hela nio hästar ströks på grund av två lindriga trafikolyckor. Samtidigt fick fyra kuskar, av olika anledningar, slänga in handduken. Detta innebar en hektisk första dag på jobbet för vår nya sportchef. Men han löste allt i god tid innan första start och därefter, som vanligt, briljerade han som speaker. Välkommen till jobbet B-O Månsson!


Bra bana, fina tävlingar och många sponsorer på plats, en bar dag på jobbet, men… Tyvärr råkade vi ut för tekniskt spelproblem. Andelsspel gick inte igenom digitalt. Detta innebar att vi inte kunde betala ut vinsten, som förvisso var väldigt ringa. Jag har därför beslutat att bjuda alla 20 andelsköpare på lunch i samband med lunchtravet den 21/12. Visa upp ditt köp-bevis så bjuder vi dig på lunch på Spiltas Restaurang. Välkomna!

Ny sportfunktion:
Påminner er alla aktiva att i första hand vänd er till sekretariatet när ni har frågor. Det vi inte kan lösa åt er på plats hanterar vi med support av B-O Månsson eller Svensk Travsport.

BE-kort:
Vi får ibland frågor och vi känner till behovet av BE-kort, dvs. körkort med tungt släp. Vi kommer därför i samarbete med Hästägareföreningen och Reveljens Trafikskola förmånligt erbjuda er aktiva att ta BE-kort på plats här på Östersundstravet. Vi startar upp med ett informationsmöte 24 januari. Anmäl ditt intresse till mig eller till ordf. i hästägareföreningen. Alla uppgifter hittar ni på hemsidan.

Nya funktionärer:
Vill du eller vet du någon som är intresserad av att bli tävlingsfunktionär på Östersundstravet, hör av er. Vi planerar en informationsträff under Q1 för att därefter anordna en utbildning under Q2.

Digitalisering:
Från och med nästa år kommer det inte finnas några spelterminaler på plats vilket innebär att alla spel sker på telefon, dator eller padda.
Samarbetet med Reaxcer fortsätter med fri entré alla dagar utom STL/V75. Men ni måste ändå gå in på tickster.se och ”köpa” en biljett för 0kr och registrera er vid entrén. Våra entrévärdar hjälper dig.

Grattis till segrarna 8/12:
Justin Bieber Sisu och Per Linderoth                Ägare & tränare Hans Swedin
Young Mistress och Per Linderoth                    Ägare Team Young AB & tränare Per Linderoth

Almanackan:
12/12                  Möte för hyresgästerna i publikhallen kl.1700. Flyttas till 19/12!
15/12                  Anmäl till V4 den 21/12
21/12                  Årsfinal med V4 kl.1220
27/12                  Anmäl till GS75 den 1/1 2023
1/1 2023            GS75 kl.1345

Till sist:
Alla tilldelade prispengar en travbana får ska fördelas ut. Målsättningen är att få bästa möjliga effekt på sikt. Vi har under året valt strategin att skriva ut fler lopp så att fler kan ta del av kakan. Inför finaldagen finns det en slant över och då har vi valt att krydda loppen med åtta fasta priser i alla lopp och höja P21 loppet till 25 000kr.
… och glöm inte att förboka biljetter till STL/V75 21/1 och anmäla er till travgalan den 4 mars 2023…

/JQ

Publicerad lördag 10 december 2022.