Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 33

Semestern och sommaren är nu över… Två veckors semester på västkusten; bad och sol, god mat och dryck, fint väder och ett späckat schema med bland annat kultur, historia och inte att förglömma den obligatoriska genomresan på ”mammas gata” i Kungälv. Nu åter i selen!


Vi går nu in i en spännande höst. Dels ska vi slutföra vår största investering någonsin, ny banbelysning, dels ska vi slutföra ett antal renoveringar på stallbacken och dels ska vi jobba vidare med förbättringar av våra träningsslingor.

När det gäller det förbättringar av skogs- och rakbanan och slingan till Gräfsåsen har vi vid flera tillfällen diskuterat med våra aktiva i bankommittén om hur vi ska göra. Jag har också konsulterat tre externa och oberoende personer för att skapa bästa beslutsunderlag för vad och hur vi ska göra. Detta har jag gjort för allas bästa. Och här kan jag konstatera att alla inspel om ban- och träningsmaterial skiljer sig ”en smula”…

Vi har gjort en sammanvägning och vidtagit ett antal åtgärder under juli och augusti. Vi har lagt på material i två omgångar på slingan till Gräfsåsen och vi har lagt på betydligt grövre material än tidigare på skogsslingan. Vi ser också över möjligheten att använda alternativa material framför allt i långa backen på slingan till Gräfsåsen, detta återkommer vi med. Vi har också investerat ett verktyg, en gummiskrapa som frontmonteras på traktorn och som gör det lättare att återställa, flytta tillbaka material in i banan. Vi kan också med denna effektivare hantera säkerhetsspåret.

Travtävlingarna i går fick vi åter uppleva fin sport, bra spelomsättning, 22 personliga rekord och två banrekord (Minna C.G. och Herman Hazelaar - klicka här för att se alla banrekord på hemsidan). Några skrällvinnare gjorde omgången svårlöst vilket till sist gav nästan 900 000 kr i utdelning på V64. Det är inte alltför sällan Östersundstravet levererar både bra omsättning och hög utdelning.

Maten och omsättningen på Spiltas och på Café Volten var riktigt bra och mycket folk i publikhallen borgar för att vår publik kanske åter är på väg tillbaka efter allt som varit…

Till sist påminner jag om Familjedagen med ponnytrav söndagen den 28 augusti. Läs mer på hemsidan.

Almanackan:
20/8 Provlopp: Prognosen visar över 40 mm regn. Kolla hemsidan lördag morgon om inställt…
25/8 Anmälan till 31/8
28/8 Ponnytrav och Familjedag med backluckeloppis
31/8 Tävlingar med V5: OBS! Ny starttid: kl 17.00!
7/9 Anmälan till 13/9
13/9 Tävlingar med V5
16-18/9 Hopptävlingar: stora banan stängd från fredag 16/9 kl 15.00 till söndag 18/9 kl 17.00.
20/9 Anmälan till lunchtrav 26/9
24/9 Provlopp
25/9 Ponnytrav på Wången
26/9 Lunchtävlingar med V4
30/9 Anmälan 6/10
1/10 Ponnytrav
6/10 Tävlingar med V64

Väl mött igen!
/JQ

Publicerad fredag 19 augusti 2022.