Tips till torsdag 18 augusti 2022

Huvudtävlingar med V64 på Östersundstravet denna torsdag kväll och det är riktigt trevliga lopp vi bjuds på.


I den första avdelningen får hemmahästen 7 Dwayne Zet tipset. Han vann på ett övertygande sätt i Skellefteå den 19/7 och spurtade sedan bra från ett omöjligt läge i STL Silverdivisionen på Bollnäs. Formen är bra och i den här spårtrappan står han fint till med tanke på vilka hästar han mött i bland annat Sweden Cup och Jämtlands Stora Pris tidigare i år. Han måste ses med god chans, men det är risk att han får göra grovjobbet och det finns två motbud. 6 Mr Mah Can avgjorde från andra utvändigt senast och är på väg uppåt i form. Han kan öppna riktigt bra och skulle han nå ledningen säljer han sig dyrt. Streck också för 2 Xanthis de Roi som höll starkt från utvändigt ledaren som trea senast och drog fram Mr Mah Can den gången. Han är snabb ut, men kunde inte svara en häst utifrån efter 150 meter från samma läge näst senast. Hur som helst lär han som sämst få rygg på ledaren och då kan han förstås vinna ändå. Tre streck känns som en stark lösning i inledningen.

V64-2 är Jämtländskt Montémästerskap för kallblod och loppet håller hög klass med många duktiga montéhästar och montéryttare. 12 Don Viking har varit Sveriges bästa montéhäst på senare år med nio segrar på 15 montéstarter, men nu har han varit ifrån tävlandet länge och är svårbedömd formmässigt. Han brukar dock tävla bra efter vila och ska ses med chans direkt, men det finns starka motståndare och han garderas. 9 Smedheim Solan har tre segrar på fyra montéstarter och har tävlat väldigt fint i disciplinen. Senast i ett sulkylopp satt han fast för länge och visade fortsatt fin form. Han måste räknas tidigt här. 4 Tangen Töff är obesegrad i monté efter en montéstart. Tillsammans med Jonathan Carre kan vi räkna med ett offensivt upplägg och skulle ekipaget tidigt nå till ledningen kan man bli svårfångade. Streck också för 10 Valle Mattis som vann ett STL-lopp på Rättvik i senaste starten och visade toppform. Hingsten har gjort tre starter i monté (etta, tvåa och trea) och gjort det bra varje gång. Tuffare motstånd nu och en orutinerad ryttare, men blir spännande att se här.

I den tredje avdelningen blir säkert 7 Herman Hazelaar favorit och han har varit kanonbra varje gång på slutet. Han ger ett rejält intryck och distansen passar fint. Han är ett tidigt bud igen, men se upp för 2 Excellent Liss som också svarat för fina insatser på slutet. Skulle han nå ledningen kan han mycket väl hålla undan till seger igen. 8 Comte Godiva vann enkelt i debuten för Bergh. Det var ett billigt lopp, men han borde gå framåt ytterligare till detta och distansen känns som en fördel. Streck också för 9 Newlight Coger som fick ett omöjligt lopp senast så den starten är bara att glömma. Före det har han visat fin form och han trivs dessutom på distansen, hans starka avslutning kan bita bra över Östersunds långa upplopp.

1 Glendalough i den fjärde avdelningen har vunnit tre av sju lopp i år och ser allt bättre ut. Senast öppnade hon snabbt och tog ledningen, men Wäjersten valde att släppa täten. När luckan kom i början på upploppet avgjorde hon enkelt med krafter sparade. Det ser ut som att hon är under rejäl utveckling och med tanke på att hon är så pass startsnabb kan Wäjersten välja att göra lite hur han vill, antingen köra i ledningen eller släppa. Hon är bara tre år och möter äldre hästar, men hon ska kunna lösa den här uppgiften ändå. Chansspikas i ett öppet lopp. Hemmahästarna 6 Jolie Liss och 9 Weightlessness är båda aktuella om man garderar, likaså Robert Berghs 4 Sanda Mariah som dock fortfarande väntar på första segern i Berghs regi.

V64-5 är Jämtländskt Montémästerskap för varmblod där 6 Uret har imponerat stort i montédisciplinen med nio segrar på elva montéstarter. Han är riktigt rejäl och förstås ett givet bud, men han garderas med två hästar. 5 Imagine Boko som svarade för en rejäl insats tillsammans med Carre i senaste starten. Har han någorlunda samma form nu blir han att räkna med. Streck också för hemmahästen 10 Donners Am som alltid går bra i monté och har sju segrar på 15 montéförsök. Blir inte lätt att plocka in 20 meter på de två andra strecken i loppet, men Donners Am är så pass bra att det kan gå.

Den avslutande avdelningen är inte lättlöst, men vi chansar med tre streck. Efter strykningen av förhandsfavroiten 8 Mission Beach har loppet blivit än mer öppet. 2 Just More Fun fick aldrig chansen senast som tvåa och såg fin ut. Hon är snabb ut och över kort distans skulle det kunna bli ledning hela vägen nu när Mission Beach är struken, men tänkt på att det är en spårtrappa och Just More Fun har tjänat lite pengar i förhållande till de mest rutinerade i loppet. Det skulle inte förvåna om det kan bli våldsam körning från början här och det skulle i så fall gynna 12 Lisa S.E. som är den klart mest rutinerade i loppet med närmare en miljon kronor intjänat. Hon avslutade duktigt som fyra senast och blir det överpace gynnas hon rejält. Streck också för 5 Dear Matrix som fick chansen för sent näst senast i ett tufft stolopp på Eskilstuna. Bra läge och lär hamna fint till, gynnas också om det blir högt tempo. Här kan man strecka i princip alla hästar, men det är en klurig V64-omgång och här chansar vi med tre streck.

V64-1: 2,6,7
V64-2: 4,9,10,12
V64-3: 2,7,8,9
V64-4: 1 Glendalough
V64-5: 5,6,10
V64-6: 2,5,12

432 rader/kronor

Publicerad onsdag 17 augusti 2022.