Tips till onsdag 31 augusti 2022

Tävlingar onsdag denna vecka. Huvudspelformen hos ATG är V5 och V5-1 beräknas starta kl 17.45.


Det är en trevlig omgång som väntar och en hel del 1000-poängare och därmed bra kvalitet på loppen. I V5-1 blir 1 Bowling Orlando favorit efter en fin seger från ledningen senast och med två lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro kanske han är på gång på allvar. Har spetsat från femtespår bakom bilen i ett STL-försök/V75-lopp tidigare och är snabb ut. Lyckas han hålla ledningen kan han bli svårslagen. Norske 4 Hush tvingades till en alldeles för tuff öppning i ett V75-lopp på Dannero, efter 1.12 första varvet fick han press i ledningen och orkade sedan inte till slut. Bättre distans och enklare motstånd nu. 7 Flix Dara gjorde debut i ny regi senast, men orkade inte riktigt från ledningen. Lopp i kroppen nu och har visat kapacitet som duger för seger tidigare. 10 Open Sky har svikit många gånger på slutet, men han står bra inne i loppet och tränar starkt. Skulle han få det att fungera och hålla sig på benen kan han räcka långt. 11 Epicure är bara tre år och har bakspår på kort distans, men han har gjort det bra i tuffa årgångslopp och skulle det bli överpace kan han komma in i matchen. Streck också för 2 Distant Thunder som såg läcker ut senast och avgjorde i snygg stil. Perfekt läge och rätt distans och kanske kan överraska på nytt.

Den andra avdelningen är ett kallblodslopp där stona har fått tjäna mer pengar än hingstarna/valackerna och Derbystofinalisten 7 Bato Tösen står bra till i loppet. Hon vann uttagningsloppet i snygg stil, men i finalen gick hon över passgång mitt på upploppet och därmed försvann en tredje-, fjärdeplats. Inte så roligt läge med spår långt ut på vingen, men måste räknas tidigt ändå. 5 Bekke Stjernen galopperade kort efter start senast, men levererade en rejäl avslutning som tvåa. Fin form och måste räknas trots att han står lite tufft inne i loppet. 6 Kaksi har varit ute i betydligt tuffare gäng än detta på slutet. Det var länge sedan hon vann, men farten finns för att segerstrida. 2 Hammarns Qaramell trivs med dessa förutsättningar och står bra till för att få en fin resa. 4 Knutrappa har visat fin form hela sommaren och kan också vara ett tänkbart segerbud. 1 Espe Vilde är kvick i benen och skulle Erika lyckas hålla ledningen kanske hon kan dra i hårt tempo och inte ge de andra en chans att "komma in i matchen". En tänkbar skräll.

8 Global Dash i V5-3 vann debuten från ledningen och är obesegrad efter en start. Han vann med krafter sparade och lär gå framåt med ett lopp i kroppen, men spåret är inte bra och det kan kosta för en orutinerad häst att komma till ledningen även denna gång. Han har naturligtvis chans att vinna igen, men systemet dubblas med 9 Donna Diesel som visat väldigt fin fart hittills. Senast var hon helt överlägsen och det kan vara så att det lossnat för henne nu. Fungerar hon lika bra denna gång måste segerchansen vara god. Vi chansar med två hästar på systemet.

I den fjärde avdelningen har det blivit några strykningar och nu spikas 8 Bragd som har vunnit fyra av sju starter och senast rundade han till seger från tredje utvändigt på ett bra sätt. Han ser ut att vara under stark utveckling och måste ses med bra chans på nytt. Med tanke på att några av de värsta motståndarna har strukits bort kan man se detta som en stark favorit. Vill man gardera kan 1 Zixten G.D. vara ett tänkbart motbud. Han blir allt bättre och kommer säkert att sänka sitt rekord den här gången.

I V5-avslutningen blir 5 Alert Kronos favorit. Han var lite seg i comebacken i Östersund näst senast, men vann från ledningen på kort distans i senaste starten. Det var dock inga stora marginaler och det kan vara så att han behövt några lopp i kroppen för att hitta formen. Han är säkert ett snäpp vassare nu och ska räknas, men det är full distans och motståndare saknas inte. 10 Claude P.Hill har varit ute i tuffa gäng en längre tid. Går nu ner lite i klass och måste tas på allvar. 1 Art Brown har inte startat på länge och formen är därmed svårbedömd, men han tävlade flitigt i STL-försök och STL-finaler förra hösten och i vintras så att kapacitet för seger finns är det inget tvivel om. 8 Emile Zola Sisu fick öppnade för tufft senast, 1.12 första varvet och galopperade sedan i slutsvängen. Har sett fin ut i starterna före det och har också kapacitet att vinna. 11 Trumpie gick en bra avslutning senast och kan vara ett tänkbart skrällbud.

V5-1: 1,2,4,7,10,11
V5-2: 1,2,4,5,6,7
V5-3: 8,9
V5-4: 8 Bragd
V5-5: 1,5,8,10,11

360 rader/kronor

Publicerad tisdag 30 augusti 2022.