Sportchef Mattias Stenbys ledare till 31 augusti 2022

Förra tävlingsdagen arrangerade vi Jämtländskt Montémästerskap för andra året.


Det var två fina montélopp där Solänget-hästen Minna C.G. vann på nytt banrekord för sexåriga och äldre ston i monté, 1.26,0/2140 meter voltstart, tillsammans med Caroline Linder. I Varmblodsupplagan segrade Lena Fritz med Gävle-hästen Power Memphis. Båda vinnarna fick 75 000 kronor och ambitionen är att detta ska fortsätta att utvecklas till 2023. Det var en jättetrevlig kväll där det blev svårspelat på V64 med en utdelning på sex rätt på hela 860 992 kronor, det är ytterst ovanligt med så höga utdelningar på vardagar och ännu en gång levererade Östersundstravet bra omsättning och hög utdelning.

Däremot blev det väldigt mörkt under kvällen. Den nya banbelysningen var inte färdiginstallerad till senaste tävlingsdagen och eftersom de gamla belysningsstolparna på upploppet är ersatta mot nya som ännu inte är inkopplade blev det mörkare än vanligt. Planen har hela tiden varit att den nya belysningen ska vara helt färdigställd till tävlingsdagen den 13 september och tanken är att lamporna ska kunna testas denna tävlingsdag. Men om något skulle strula har vi valt att starta den här tävlingsdagen lite tidigare än vad som var tanken från början för att säkra upp att det inte ska bli lika mörkt som senaste dagen. Första loppet går kl 17.00 och vi är då i mål med sista loppet före kl 20.00, solen går ner kl 20.16 denna dag.

Planeringen är igång inför 2023 och som det ser ut nu har vi STL-tävlingar med V75 lördag 21 januari och lördag 10 juni. STL-schemat är fortfarande inte spikat och det är långt kvar till alla dagar är klara för 2023, men att Östersundstravet för andra året i rad får möjlighet att arrangera två STL-omgångar är förstås roligt. Det ger mer klirr i kassan på prispengar, intäkter på själva tävlingsdagen, större möjligheter till sponsorintäkter och högre intäkter för ljud och bild.

Det blev bra anmält till denna tävlingsdag och vi får se en hel del riktigt trevliga hästar trots att det handlar om en övrig dag utan TV-fokus. När det är V86 på Solvalla och Åby som denna onsdag eller Solvalla och Jägersro är det tävlingsledigt i hela Norrland. Onsdagar är en bra dag för tävlingar och eftersom spelet ändå är så lågt på dessa övriga dagar kan vi lika köra en onsdagskväll som en tisdags- eller torsdagskväll när vi oftast har konkurrens av andra banor. Vi testar detta med onsdagstävlingar vid några tillfällen under 2022 och fungerar det bra kan det bli aktuellt även under 2023. Hör gärna av er om det är något som är bra eller dåligt gällande veckodagar, lunchtrav, kvällstrav eller annat så kan vi ha med oss detta in i planeringen för 2023.

Välkomna och lycka till!

Publicerad fredag 26 augusti 2022.