Rapport från Bergsåkers ponnytrav

På söndagen körde Bergsåker en heldag med ponnytävlingar och vi kunde räkna in tre Östersundstränade segrar.


Till skillnad från Hagmyrens heldag förra veckan med bara regn, regn, regn och blåst var Bergsåkers heldag denna söndag sol, sol, sol och åter sol!

Team Östersund hade till denna heldag laddat med 13 starter och redan i lopp 1 hade vi travskoleponnyn Opium till start med Kendra Söderberg i sulkyn som avslutade på bästa sätt och slutade på en fin andraplats på nya rekordet 1.55,8. Redan i lopp 4 gjorde Opium sin andra start för dagen och fick där sätta nosen först på tiden 1.56,6. I sulkyn även här; Kendra Söderberg.

Vi tar oss fram till lopp 7 där Team Östersund hade två hästar till start, en hedersam fjärdeplats knep Petronella D.T. och Isa Mårtensson men som segrare stod den omutlige för dagen Rustaq och Eline Lundblad som tar sin fjärde raka seger på tiiden 2.13,0.

I lopp 8 var det dags för dagens första Montèlopp (Kat B) där Team Östersund hade laddat med tre hästar. Zantos Z. kämpade på bra trots dryga tillägg och Dynar Ess fixade en fin fjärdeplats på årsbästa montètid 1.56,8. Favoriten i loppet Talang II stod med dryga tillägg medan Team Östersunds tredje ponny stod på startvolten, nämligen Skogens Tindra och ryttaren Jenny Jonsson. Paret gjorde sitt livs lopp och höll undan för favoriten till seger på fin fina och nya rekordet 2.08,8.

Ett stort grattis till segrarna och bra jobbat till fina prestationer under dagen som resulterade i tre segrar, en andraplats samt två tredjeplatser.

Nu laddar vi inför Umeå till helgen med Ponnypokals Finaler. Gnägg Gnägg!

Text och Foto av Tom Jönehag.

Publicerad måndag 15 augusti 2022.