Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 16

Bokslutet för 2021 är nu klart och ännu en gång hamnade vi på rätt sida strecket.


Det är bra att vi orkar satsa och göra mycket för alla aktiva, för publik och för utvecklingen i stort och ändå ha en ekonomi i balans. Vi vilar inte på hanen, vi avser fortsätta satsa. I år blir det mycket som vi både vill göra och som vi måste göra.

Vi har nu också lagt en budget för 2022 som inrymmer mycket, men med reservation för oro i världen med bland annat stora prisökningar. Ny banbelysning är ett riktigt stort projekt och inte helt okomplicerat. Det finns både lyckade och mindre lyckade projekt ute i travsverige…
Av den anledningen har vi tagit del av tidigare erfarenheter och vi har god support från flera initierade personer, dialog med andra banor och bra support från Svensk Travsport. Vi har nu processat ekonomin och upphandlingen är i det närmaste klar. Det ser positivt ut!

Stall 6B är nu ledigt och vi gör en del ommöbleringar. Vi ska slutföra renoveringarna av hagarna utefter stallinfarten, målar stall 6 och 7, Inskrivningen och Travskolans utbildningslokal. Vi ska också förbättra underlaget på skogs- och rakbanan. Men vi kan inte göra allt på en gång och ni måste förstå att vi är en förhållandevis liten bana och resurserna är inte stora, jämförelsevis med många andra banor.

Men vecka 19 och 20 påbörjar vi markjobb på innerplan; nya starttorn, flytt av brunnar, nya 100 metersstolpar och uppstart och förberedelser för byte av banbelysningen. Vi kommer gå ut med tider så att ni kan träna på banan. Återkommer!

Ombyggnationen och upplägget i vår nya publikhall har verkligen blivit en succé. Bokningarna håller i sig och vi hade den 5 april den största bokningen någonsin. 324 gäster, trerätters middag och uppträdande med Brynolf och Ljung blev riktigt lyckad. Andra event har genomförts och kommer genomföras vilket inte bara ger oss lite extra tillskott i kassan. Allmänheten får också mer kännedom om vår anläggning vilket i sin tur redan gett oss fler sponsorer. Jag är övertygad om att detta också kommer ge oss fler hästägare i framtiden…

Almanackan:
23/4 Tävlingar med V65, start kl 18.30. Direktspel på V75 i Publikhallen från kl 14.00.
29/4 Anmälningar till tävlingar med V64 den 5 maj
5/5 V64-tävlingar
7-9/5 Hopptävlingar – Brunflo Ryttarförening (OBS! lördag-söndag-måndag)
12/5 Anmälningar till tävlingar med V5 den 18 maj
18/5 V5-tävlingar - PRO i Publikhallen
21/5 Ponnytravdag
27/5 Anmälningar till tävlingar med V5 den 2 juni
1/6 Städdag kl 17.00-19.00. Vi bjuder på grillat med dryck! Samling vid inskrivningen!
2/6 V5-tävlingar

Ha en riktigt bra dag!
/JQ

Publicerad torsdag 21 april 2022.