Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 13.

Omregleringen av spelmarknaden 2019, separationen med ATG, vände upp och ner på organisationsmodeller och arbetsformer. Processen inom Svensk Travsport har, under nästan två år, varit omfattande och arbetet har med bred förankring nu börjat ta form.


Organisationen har landat och vår egen ordförande Håkan Karlsson har, på ett utmärkt sätt, axlat rollen som ordförande i både ordföranderådet och i konsortiet. Då vi också har både Janne Halberg, som ordförande i TR, och Maria Werner Gabrielsson, som ordförande i SPTF, med i organisationen får vi än bättre insikt och har än större möjlighet att påverka processen. Viktigt ur ett Norrlandsperspektiv är också att VD på Bergsåker Henrik Montin är ordförande i VD-rådet.

Högst upp på agendan står nu frågan om hur ekonomin ska byggas stark på både kort och lång sikt. Huvudfrågan är på vilken nivå på soliditet Svensk Travsport ska ha och hur mycket vi ska samla i ladorna… dvs. hur mycket ska Svensk Travsport ha i reserv för oförutsedda händelser. Frågan är inte ny, historiskt byggde Svensk Travsport och ATG upp en motsvarande reserv, då på 600 miljoner kronor, som skulle användas om spelomsättningen minskade eller om vi av annan anledning behövde göra riktade satsningar. Nu står vi åter inför samma uppgift, vi ska skapa bra möjligheter för en långsiktig lönsamhet. Förutsättningarna är goda, viljorna är många men min känsla är positiv.
Kan vi bara dra åt samma håll kan hävstången få enorm effekt.

Vad händer i vår-höst:
1. Byte till ledbelysning i alla stall
2. Upphandling av ny banbelysning
3. Bredda säkerhetsspår och byte av brunnar
4. Ny banmarkering
5. Nya huvudstarttorn
6. Nya 100 meters-stolpar
7. Upphandling av ny startbil (2023)
8. Måla ett stall och renovera stall 3A samt uppfräschning av stall 4B

… och nu börjar också arbetet med JSP 2022…

Redan nu vill jag slå ett slag för en logistisk utmaning; nämligen att vi ska köra ordinarie tolv lopp och två ponnylopp. Detta innebär att vi behöver ”alla” boxar ni hyresgäster och vi själva kan upplåta. Tack på förhand!

Almanackan:
2/4 Ponnytravtävlingar
4/4 Anmälningar till 8/4
5/4 Publikhallen bokad för mässa/middag
8/4 Tävlingar med V64 och Tjejkväll i Publikhallen
19/4 Anmälningar till V65 den 23/4
20/4 Årsmöte Jämtlands Travsällskap
23/4 Kvällstävlingar med V65 – Direktspel på eftermidagen med V75 från Halmstad i Publikhallen
29/4 Anmälningar till 5/5
5/5 Tävlingar med V64
7-8/5 Hopptävlingar – Brunflo Ryttarförening
12/5 Anmälningar till 18/5
18/5 Tävlingar med PRO i Publikhallen

Trevlig helg!
/JQ

Publicerad fredag 1 april 2022.