Sportchef Mattias Stenbys ledare till torsdag 5 maj

Det blev fyra Östersundstränade segrar förra tävlingsdagen.


Jan Halberg-tränade Global Tribunal, Tomas B Nilssons Fjasko, Åke K Nilssons Zikina och Andreas Karlssons Jack Zon som också är den som pryder omslaget till programmet och dessutom har chansen till andra raka segern i kvällens åttonde lopp.

Alltid roligt med fyra hemmasegrar och en annan trevlig framgång för Östersundstravet är Tamara Skutnabb-tränade Point of View som på Solvalla i onsdags spurtade in som tvåa i ett uttagningslopp till Breeders Course. Därmed är det treåriga stoet inkvalad till den stora finalen som körs på Elitloppshelgen med 1 000 000 kronor i förstapris.

Stort grattis till Tamara och ägaren Jörgen L Andersson. Vilken grej! Den 2 juni ifjol flyttade Tamara in i nybyggda stallet på Östersundstravets stallbacke, den 15 september plockade hon ut A-licensen och 7,5 månad senare kvalar hon in Point of View till denna stora årgångsfinal som heter Håkan Wallner Memorial – Treåringseliten – Breeders Course Final.

Det finns ett första förslag gällande antalet tävlingsdagar 2023 och det pratas om en neddragning med totalt ca 50 tävlingsdagar i Sverige till en nivå på ca 825 dagar. Hur det blir för Östersundstravet vet vi inte än, vi får återkomma när det finns mer att berätta. Men om det som i det första förslaget som kommit ut ska dras ned ca 50 dagar i Sverige varav ca 25 av dem på Solvalla så lär inte Östersund påverkas speciellt mycket. Vi har dessutom haft en positiv utveckling de senaste åren så min förhoppning är att vi kan räkna med ungefär samma antal tävlingsdagar 2023 som de senaste åren.

Huvudtävlingar med V64 som huvudspelform hos ATG denna kväll. Några lopp med tunt antal hästar vilket på förhand var ganska väntat då vi kör ett Treåringslopp både för kallblod och varmblod. Dessutom ett lopp för högsta klassen och ett Fyraåringslopp (uttagningslopp till Norrlands Grand Prix), men de loppen måste också köras emellanåt och nu valde vi att lägga flera av de ”udda loppen” på samma kväll när det är tätt med tävlingsdagar runt omkring (exempelvis kör både Bollnäs och Bergsåker 4/5). Det är dock trevliga tävlingar som väntar och en inte helt enkel V64-omgång.

46 hemmahästar finns i startlistorna denna gång. Hur många segrar kan det bli?

Välkomna och lycka till!

Publicerad lördag 30 april 2022.