Sportchef Mattias Stenbys ledare till fredag 8 april

Tre Östersundstränade segrar kunde vi räkna in den 18 mars. Per Linderoths Donners Am, Oscar Berglunds Firefoot och Arne Westmans Napoleon som tog karriärens första seger tillsammans med Jan-Olof Johansson och det är också dem som pryder omslaget på denna veckas banprogram.


Det var hög sportslig kvalité på tävlingarna fredagen den 18 mars och hela 37 hästar med 1000 poäng eller mer startade den kvällen. Det är den huvudtävling med V64 som spelform som haft flest startande 1000-poängare i Sverige i år. Solvalla fredag den 25 mars är den bana som varit närmast med 34 startande 1000-poängare. Bollnäs har haft en dag med 32, Gävle en dag med 33, Halmstad en dag med 32 och Åby en dag med 30 och en dag med 33. Det är de enda dagar i Sverige hittills i år som haft fler än 30 startande 1000-poängare på en Huvudtävling med V64.

Nu är det åter dags för Huvudtävlingar med V64 på Östersundstravet och även denna gång har vi fått ihop en sportsligt fin tävlingsdag med många 1000-poängare i startlistorna. Närmare bestämt 32 hästar med 1000 poäng eller mer vilket alltså betyder att två av de sportsligt bästa Huvudtävlingarna med V64 i Sverige i år körts på Östersundstravet. Jätteroligt att Östersunds tävlingsbana och propositioner är attraktiva och lockar fina hästar när det är vi som är i fokus i travsverige. V64-omgången som vi har fått till denna kväll är både en sportslig höjdare och en spelmässig utmaning med 77 hästar i de sex V64-loppen.

Denna fredag är det Tjejkväll och Publikhallen är abonnerad. Det blir fullt drag och tjejerna har egen konferencier inne i Publikhallen. För er som inte köpt plats till Publikhallen är det Spiltas Restaurang eller Målläktaren som gäller om man vill vara inomhus. På Målgången serveras Dagens Rätt, fika, dryck och lite annat smått och gott.

Jätteroligt också att den nya Publikhallen blivit så populär, både på tävlingsdagar och andra dagar när vi inte har trav. Flera gånger varje vecka är den abonnerad av olika företag och föreningar mellan 20-100 personer och den här veckan har vi vår hittills största utmaning någonsin en icke travdag när ett företag hyrt Publikhallen. Det blir uppträdanden för gästerna och hela 305 gäster ska serveras trerätters middag. Väldigt roligt och förstås nödvändigt ekonomiskt att anläggningen kan användas även på dagar när vi inte har trav.

Hela 52 hemmahästar finns i startlistorna denna gång. Hur många segrar kan det bli?

Välkomna och lycka till!

Publicerad tisdag 5 april 2022.