Travbanechef Jan Quicklund informerar vecka 36.

Så kom då äntligen det besked vi så länge väntat på. Beslutet igår (7/9) grundar sig på att 80% av alla svenskar över 16 år fått en vaccinationsspruta, 70% har fått två…


Det är bra, men det finns fortsatt grupper i samhället som valt att inte vaccinera sig, vilket är oroande. Allt visar på att smittan begränsas och avtar i takt med vaccinationsfrekvensen. De nya reglerna, eller snarare slopandet av restriktionerna gäller först från den 29 september, vilket innebär att vi fortsatt måste hålla i lite till.  

Beslutet innebär att begränsningarna för antalet människor på allmänna och privata tillställningar slopas, taket för antalet människor i sällskap tas bort och restriktionerna för avståndsreglerna likaså. Undantag för stora event kan komma att gälla, vilket sannolikt kommer innebära ett vaccinationsbevis.

Nästa vecka (vecka 37) kommer information för hur vi inom Svensk Travsport ska hanterar de nya reglerna.

Vi levererar fortsatt fina siffror i Pegasus, vårt gemensamma mätinstrument inom Svensk Travsport. Verksamheten i Travskolan, antal elever och ponnytravet sticker ut lite extra. Det vi däremot gärna vill förbättra är antalet starter, antalet olika individer/hästar som kommer till start, både på Östersundstravet och andra banor. Det är viktiga parametrar i hur många tävlingsdagar och hur mycket prispengar som landar hos Östersundstravet i framtiden. En åtgärd som vi gör nu i höst är att vi inför fler lopp per travdag än vad som är normen för en tävlingsdag, då får fler chansen att starta på hemmaplan. Självklart ska tilldelade prispengarna komma er aktiva till godo.

Extra glädjande är antalet hemmasegrar, senast hela fem segrar av nio möjliga, det är positivt! Dagen till ära, den 10 september, då vi arrangerar V65 får vår egen Carola Olofsson pryda omslaget till travprogrammet då hon den 2 september tog sin första seger med Målbo Vittra.

Vi har nu några boxar ledigt, spridda över stallbacken. Vi ska därför effektivisera, göra en översyn, se över tilldelning av hagar och därefter fördela om hagar i första hand och box/stall i andra hand. Det berör några av er och vi kommer höra av oss i god tid. Vi gör det av två anledningar; dels p.g.a. önskemål från er aktiva och dels för att göra anläggningen mer kostnadseffektiv. Vi förbereder också för att kunna ta emot nya hyresgäster.

Av den anledningen vill vi också att ni alla hjälper till och tar ansvar för eget material, egna tillhörigheter som finns ”överallt” på stallbackens vindar och loft. Rensa och släng! Vi kan inte tillhandahålla utrymmen och förråd för mer än vad er verksamhet kräver.

Almanackan:

10/9 V65 kl 12.20

11/9 Provlopp

17/9 Anmälan till V4 23/9

18/9 Provlopp

23/9 V4 kl 12.20

25-26/9 Ungdomskonferens

1/10 Anmälan till V64 7/10

2/10 Ponnytrav

7/10 V64 kl 18.20

8/10 Anmälan till V5 14/10

9/10 Provlopp

14/10 V5 kl 17.50

Till sist:

Vi hälsar idag Susanne Pettersson välkommen tillbaka efter föräldraledighet. Hennes uppgift blir nu marknad och sälj, publikaktiviteter och rekrytering av nya kunder och nya sponsorer. Vi ska också ”nystarta” andra event som tex. Hästens dag och bakluckeloppis. Håll utkik på hemsidan och på sociala medier.

Väl mött igen!

/JQ

Publicerad onsdag 8 september 2021.