Tips till torsdag 2 september 2021

Breddlopp med V5 på Östersundstravet denna torsdag och här följer tipsen till tävlingarna.


Programändringar:
Lopp 1 nr 8 Fanny Leader rids av Amanda Hedlund.
Lopp 3 nr 2 Minessa är struken.
Lopp 6 nr 8 Drop de Sardane är struken.

V5:an inleds med ett kallblodslopp. 5 Hallsta Vinnex är van att möta betydligt tuffare hästar. Senast var han ute i Finland och gick då en rejäl repa ute i tredjespår från 700 kvar, men galopperade 250 kvar. Han höll sedan farten fint som femma på lite avstånd. Han kan lätt slå på en galopp, men sköter han sig bör han bra chans. Norske 1 B.B.Petter N. satt fast som trea senast på Skellefteå och såg fin ut. Han är kvick från start och kanske kan leda hela vägen? 4 Solör Svarten är en häst med hög grundkapacitet. Gjorde comeback efter lång frånvaro senast och mötte då eliten, han blev trött till slut men kan ha förts framåt med det loppet i kroppen. 3 Moeses är van att möta tuffa hästar och var trea i Jämtländskt Montémästerskap senast. Vinner inte så ofta, men hinner med en start på Hagmyren innan denna start och håller formen i sig kanske han kan vara ett motbud.

V5-2 är en spårtrappa som ser svårlöst ut. 9 Soraya Ås har inte vunnit lopp ännu, men gjorde en rejäl insats som trea på Dannero 17 augusti där hon pressade sig till ledningen, men tvingades släppa och sedan blev fast i mål. Hinner med en start på Dannero innan denna och håller formen i sig dyker hon upp långt framme här. 1 Fille de Flandre har heller inte vunnit lopp och har tjänat minst pengar i loppet, men har därmed också bästa utgångsläget. Kan få en fin resa och kan inte räknas bort. 6 Dragon Mearas var ute i ett V75-lopp senast, men galopperade direkt. Har startat sporadiskt i år och formen är svårbedömd, men kan duga. 8 P.S.Felix vann tre lopp på tolv starter i Eskilstunaregi i början av karriären, men har inte fått till det ännu i ny regi. Kan dock räcka långt här. 2 Princess d’Amour vann ett lopp från ledningen på Östersund ifjol. Gör nu debut i ny regi. 3 Your Forever Ås gör comeback efter lång vila. Såg stark ut i kvalet och kanske kan duga direkt. 5 O.M.Flame har inte haft framspår bakom bilen på länge, men kan öppna ganska bra och kan hamna fint till.

V5-3 är ett kallblodslopp. 9 V.Viking gjorde det bra vid segern på Östersund i juni. Har nu varit ifrån tävlandet ett tag, men brukar vara väl förberedd och är förstahäst i loppet på sin grundkapacitet. 7 Miriam har visat fin form under sommaren och står bra till denna gång. Måste tas på allvar. 3 Källdals Rex rekordsänkte rejält senast då han hakade på bra som trea från rygg på ledaren. Verkar klart på gång och ska räknas tidigt. 6 Diesel Flicka fick en jobbig resa utvändigt om ledaren senast och höll klart godkänt som fyra. Uppåt i form och kan inte räknas bort.

V5-4 ser ut att vara ett vidöppet lopp och här tippas 6 Mr Charming som gjorde ett klart bra lopp som trea i senaste starten. Kan öppna raskt och lyckas Björn Persson komma till ledningen blir nog ekipaget svår att slå. 8 Drop de Sardane möter betydligt enklare hästar denna gång och har nu dessutom några lopp i kroppen. Den här hästen var helt överlägsen vid några segrar i Frankrike i sin tidigare regi, kanske är på väg att hitta stilen nu hos Tamara och ska streckas om man garderar loppet. 7 Whitsun Eve är knepig, men har visat rätt så bra form i skymundan. Är också snabb från start och kan hamna fint till. 4 Al’s Charmy Flicka ser ut att vara lite på gång. Hängde på klart godkänt som femma i Östersund i ett rätt så tufft stolopp senast. Startar på Hagmyren innan dess, men fortsätter formen uppåt kan hon dyka upp långt fram.

V5:an avslutas med ett kallblodslopp där hästarna har startspår efter vilka startpoäng de hade vid startanmälan. 11 Mjölner Apollo vann sex lopp ifjol, men har inte vunnit ännu i år. Var inte som bäst senast, men har fått vila efter det och brukar kunna prestera bra direkt efter vila. Är nog fältets bästa häst och kommer han bara till från bakspåret och formen är någorlunda bör segerchansen vara god. Spikas på V5. 7 Obelix Rex har bra fart för klassen och har nu sett formstark ut i montélopp på slutet. Visar han samma form med sulky kan han kanske utmana. 8 Kaksi har sämsta spåret, men har också mest poäng och har också visat fin form en längre tid. 9 Rötungen gör det bra mest varje gång och skulle det någon gång klaffa fullt ut kan hon överraska. 10 Rigubben har visat fin form under sommaren. Kan dyka upp långt framme igen. 6 Hara Baktus har bara vunnit ett lopp på 136 starter, men han har visat finfin form på slutet. Provas nu med Oscar i sulkyn.

V5-1:
5 Hallsta Vinnex
1 B.B.Petter N.
---------------------------
4 Solör Svarten
3 Moeses
6 Minelli
2 Minessa

V5-2:
9 Soraya Ås
1 Fille de Flandre
6 Dragon Mearas
8 P.S.Felix
2 Princess d’Amour
3 Your Forever Ås
5 O.M.Flame
---------------------------
4 Sundbo Dumbo
7 Kalle Kanin Tooma

V5-3:
9 V.Viking
7 Miriam
3 Källdals Rex
6 Diesel Flicka
---------------------------
1 Parodin
5 Hara Putten
8 U.Dox
4 Hallsta Goudis
2 Tyholt Odin

V5-4:
6 Mr Charming
8 Drop de Sardane
7 Whitsun Eve
4 Al’s Charmy Flicka
---------------------------
1 More Muscles
5 Prince Demi
3 Rekord Amok
2 Sparkler

V5-5:
11 Mjölner Apollo
---------------------------
7 Obelix Rex
8 Kaksi
9 Rötungen
10 Rigubben
6 Hara Baktus
1 Järvsöfjellan
5 Åsasindy
2 Napoleon
4 Espe Vilde
3 Knallhatten

2 x 7 x 4 x 4 x 1 = 224 rader/kronor

Chansvärdering

Lopp 1:
Juniorchans - tippas ej
Lopp 2: Juniorchans - tippas ej
Lopp 3: 5-1-4-3-6
Lopp 4: 9-1-6-8-2
Lopp 5: 9-7-3-6-1
Lopp 6: 6-8-7-4-1
Lopp 7: 11-7-8-9-10
Lopp 8: 3-1-7-4-2
Lopp 9: 7-4-8-1-5

Publicerad torsdag 2 september 2021.