Sportchef Mattias Stenbys ledare till 23 september

Lunchtrav igen, för andra tävlingsdagen i rad. Men i oktober när publiken får börja komma tillbaka till travbanorna som normalt igen har vi tre tävlingsdagar med kvällstrav.


I november har vi sedan ett lunchtrav och ett kvällstrav och det ser likadant ut i december med en tävlingsdag av varje tävlingstyp.

Hur hela schemat för 2022 vet vi inte ännu, men tävlingsdagsplaneringen är igång för fullt. De större dagarna är i ett första förslag utlagda och Östersundstravet har tilldelats en STL/V75-dag lördag den 29 januari och en STL/V75-dag lördag den 11 juni då vi ska köra Jämtlands Stora Pris. Det är första gången som Östersundstravet tilldelats två lördagsomgångar med STL/V75 vilket känns trevligt.

Förutom att vi med en ny extra STL-dag får mer prispengar att köra om får vi högre ljud- & bildintäkter och möjlighet till fler sponsorintäkter, vi har också chansen att fylla restaurangerna och bygga ett publikt evenemang under vintern också. När det gäller övriga tävlingsdagar är det fortfarande mycket som hänger i luften och där får jag återkomma senare i höst.

Nästa tävlingsdag är torsdag 7 oktober, då är också tanken att det blir invigning av nya totohallen eftersom pandemirestriktionerna då är borttagna. Vi återkommer med mer information till nästa travdag, håll utkik på hemsidan och i banprogrammet till den tävlingsdagen.

Lunchtrav denna torsdag och vi har 48 Östersundstränade hästar till start i den nio loppen. De två senaste tävlingsdagarna har vi haft fem respektive fyra hemmasegrar, hur många blir det idag? Ni vet väl att hästägarna till alla Östersundstränade hästar som vinner lopp på hemmaplan får 500 kr i presentkort att nyttja på Spiltas Restaurang? Hittills i år har vi delat ut 56 presentkort.

Lycka till!

Publicerad lördag 18 september 2021.