Sportchef Mattias Stenbys ledare till 10 september

Det blev fem Östersundstränade segrar på hemmaplan den senaste tävlingsdagen.


Anna-Lena Göranssons Osah’s Bolt gjorde första starten i monté och vann direkt. Fredrik Norredahls Al’s Charmy Flicka fick utdelning på fina formen och spurtade snyggt till seger. Kaksi var bara bäst och fixade första kusksegern sedan 2011 för tränaren Mikael Björklund. Oscar Berglunds No Limit Express skötte sig nu och tog karriärens första seger och Carola Olofsson fick äntligen vinna lopp och hon gjorde det med egentränade Målbo Vittra som pryder dagens omslag. En härlig kväll!

För en dryg månad sedan, den 4 augusti, kördes det svenska Kallblodsderbyt på Östersundstravet med norske Tangen Bork som övertygande vinnare. Nu på söndag den 12 september har han chans att vinna det norska Derbyt också. I söndags kördes varmblodens Derby för de fyraåriga hästarna på Jägersro med Timo Nurmos-tränade Calgary Games som vinnare på nya världsrekordet 1.11,7/2640 meter autostart. I hästens sjunde start i karriären! Det är alltid svårt att jämföra vinnare i olika tidsepoker, men den prestationen vi såg av Calgary Games i söndags är nog det bästa jag sett. Kan vi hoppas att Nurmos och Calgary Games kommer till Östersund och Jämtlands Stora Pris i juni nästa år?

Normalt sett är det åtta lopp som gäller vid ett lunchtrav, men till denna fredag har vi valt att lägga till två lopp som är finansierade av prispengar som inte delats ut tidigare i år. Vi har därmed tio lopp att se fram emot denna fredagslunch med en hel del fina hästar och flera spännande lopp. 669 200 kronor finns i prisbudgeten att dela ut till hästägarna och tävlingarna sänds dessutom live i TV12 mellan kl 12.00 – 15.00 för er som inte har möjlighet att komma till banan. Det är 45 hemmahästar med i startlistorna och jag önskar samtliga lycka till!

Publicerad tisdag 7 september 2021.